ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναμμένα κάρβουνα μετά τη διαγραφή Πολάκη – Και άλλα «αγκάθια» για Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ύστερα από τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη κι αυτό γιατί φοβούνται το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του.

Ήδη, άλλωστε, από χθες Πέμπτη έστειλε ο βουλευτής Χανίων τα δικά του μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, μολονότι δηλώνει πως παραμένει στο κόμμα.

Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν συνεπάγεται αυτόματη διαγραφή του κι από το ΣΥΡΙΖΑ αφού θα πρέπει να γίνει καταγγελία σε βάρος του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κι αυτή να επιληφθεί.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Κάποιοι, μάλιστα, κάθε άλλο παρά αποκλείουν να φτάσει κι ως την ίδρυση δικού του κόμματος.

Από την πλευρά τους, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για κίνηση Κασσελάκη που άλλαξε άρδην το σκηνικό στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. από το βήμα της οποίας έστειλε πολλαπλά μηνύματα.

«Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα διαπλοκής», ήταν μια χαρακτηριστική φράση του, ενώ σε άλλο σημείο, «φωτογραφίζοντας» την εσωστρέφεια, τόνισε πως «δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες».

Ως προς το παρασκήνιο της απόφασης διαγραφής, ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε από συνεργάτες του για το περιστατικό στη Βουλή κι αφού είδε κι ο ίδιος το επίμαχο βίντεο επικοινώνησε με τον Σωκράτη Φάμελλο στον οποίο έκανε γνωστή την απόφασή του για διαγραφή Πολάκη.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα διαδικτυακά, στις 14.00, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου σε συνέχεια της επεισοδιακής συνεδρίασης της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, αμηχανία επικρατεί και στους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου για τις τελευταίες εξελίξεις και, κυρίως, για τα δημοσιεύματα περί αλλαγών τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο επιτελείο του.

Κάποιοι, μάλιστα, αφήνουν αιχμές για την απουσία της Όλγας Γεροβασίλη τόσο από τη χθεσινή Κ.Ο. όσο κι από τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είχε δείξει την ίδια σπουδή να πηγαίνει στην Άρτα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Στο μεταξύ, λίγο κάτω από το 14,92% των ευρωεκλογών του Ιουνίου φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες, όπως πληροφορείται το CNN Greece, και οι οποίες θα είναι οι τελευταίες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΝΔ βρίσκεται γύρω στο 25% και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με ποσοστά λίγο χαμηλότερα από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης