ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηκτικό σχόλιο ΝΔ για την «εισβολή» Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Δηκτικό σχόλιο ΝΔ για την «εισβολή» Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής οΜάδας του ΣΥΡΙΖΑ 

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Η «εισβολή» του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λίγα μόλις λεπτά μετά τη διαγραφή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τα πηγαδάκια της Βουλής.

Στελέχη της ΝΔ με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο σχολίαζαν πως «πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί».

Στηλιτεύοντας μάλιστα το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απέφυγε οποιαδήποτε ευθεία αναφορά στη διαγραφή Πολάκη, έλεγαν με νόημα πως «ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελάκης δεν ειπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι».

Η λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Στέφανο Κασσελάκη, οδηγώντας τον στην απόφαση να διαγράψει τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Πέμπτης.

Κόντρα με Φάμελλο

Μιλώντας στους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. ο βουλευτής Χανιών τους είπε πως «είναι μια ζωή ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ».

Όταν ο κ. Φάμελλος του είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει στους βουλευτές γιατί δεν είναι πλέον μέλος της Κ.Ο. ο κ. Πολάκης του απάντησε πως «όταν τους δείχνει με το δάχτυλο το φεγγάρι εκείνοι κοιτούν το δάχτυλο».

Αναφερόμενος στην ποινή που του επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή την απευθυνση μομφής καθώς και περικοπή μισού μισθού είπε πως ο κ. Τασούλας «έπρεπε να βάλει ποινή στους συνεργάτες υπουργών που κορόιδευαν», επιχειρώντας επί της ουσίας να ρίξει το φταίξιμο στη συνεργάτη του υπουργού.

Σε ότι αφορά στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να δει άμεσα το υλικό από την επίμαχη συνεδρίαση και στη συνέχεια κάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την Κ.Ο.

Ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε και με την Αθηνά Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα κατά την επίμαχη συνεδρίαση και είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του κ. Πολάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φλερτάρει έντονα με την απόφαση διαγραφής Πολάκη κι όταν ο τελευταίος είχε επιτεθεί στην γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, πριν μία εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει θέμα παραπομπής Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.