ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στη διαγραφή - Πώς έλαβε την απόφαση ο Κασσελάκης

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στη διαγραφή - Πώς έλαβε την απόφαση ο Κασσελάκης

Ο Παύλος Πολάκης

INTIME NEWS /ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Η λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Στέφανο Κασσελάκη, οδηγώντας τον στην απόφαση να διαγράψει τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να δει άμεσα το υλικό από την επίμαχη συνεδρίαση και στη συνέχεια κάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την Κ.Ο.

Ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε και με την Αθηνά Λινού, η οποία έβαλε τα κλάματα κατά την επίμαχη συνεδρίαση και είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του κ. Πολάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φλερτάρει έντονα με την απόφαση διαγραφής Πολάκη κι όταν ο τελευταίος είχε επιτεθεί στην γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, πριν μία εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν υπάρχει θέμα παραπομπής Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

1721924534961-343631833-polakis.jpg

Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης.

CNN GREECE

Ο βουλευτής Χανίων, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κυλικείο της Βουλής, υποστήριξε πως ο Κώστας Τασούλας θα έπρεπε να είχε επιβάλει ποινή στους συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη κι όχι στον ίδιο, ενώ υποστήριξε πως η συνεργάτιδα Γεωργιάδη ξεκίνησε τις γκριμάτσες όταν άρχισε να μιλάει για ένα σκάνδαλο στα Φιλιατρά. «Θα το ξαναέκανα» είπε.

Θέλησε, μάλιστα, να τον δει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αλλά του διαμήνυσαν πως δεν βρισκόταν εκεί.

Κόντρα με Φάμελλο

Μιλώντας, επίσης, στους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. ο βουλευτής Χανιών τους είπε πως «είναι μια ζωή ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ».

Όταν ο κ. Φάμελλος του είπε πως δεν μπορεί να μιλήσει στους βουλευτές γιατί δεν είναι πλέον μέλος της Κ.Ο. ο κ. Πολάκης του απάντησε πως «όταν τους δείχνει με το δάχτυλο το φεγγάρι εκείνοι κοιτούν το δάχτυλο».

Αναφερόμενος στην ποινή που του επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή την απευθυνση μομφής καθώς και περικοπή μισού μισθού είπε πως ο κ. Τασούλας «έπρεπε να βάλει ποινή στους συνεργάτες υπουργών που κορόιδευαν», επιχειρώντας επί της ουσίας να ρίξει το φταίξιμο στη συνεργάτη του υπουργού.

Σε ότι αφορά στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά.