ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κόβεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν κόβεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ, διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Την έκφραση «να μην ανησυχούν τσάμπα οι ανασφάλιστοι πολίτες» χρησιμοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για να διαβεβαιώσει ότι ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει καμία πρόθεση να «κλείσει» η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές του συστήματος Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης, από το βήμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, διέψευσε τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας με απόφασή του «κάνει πρόβα τζενεράλε» ώστε να εξαιρέσει πλήρως από το ΕΣΥ τους ανασφάλιστους, λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια, καμία πρόβα τζενεράλε και καμία πρόθεση να κόψουμε την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές».

Ο υπουργός Υγείας, απέδωσε το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε προχθές – κι έδωσε το έναυσμα για τους σχετικούς ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - σε τεχνικούς λόγους στο σύστημα της ΙΔΙΚΑ και ειδικώς διότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου του ενεργού ή του ανενεργού ΑΜΚΑ επειδή είναι πάρα πολύ σύνθετη.

«Όλα αυτά όμως, για όσους κακόπιστους δεν μας εμπιστεύονται, θα καλέσω εδώ την κ. Τζούμα της ΙΔΙΚΑ - η οποία σημειωτέον ως οργανισμός – δεν ανήκει στο υπουργείο Υγείας αλλά στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την ρωτήσετε ότι θέλετε κι αν κόψαμε εμείς με δική μας απόφαση σε κάθε ανασφάλιστο την πρόσβαση, αν εγώ την πήρα τηλέφωνο για να λύσει το πρόβλημα για να σας φύγει κάθε αμφιβολία αν πράγματι έχετε καλοπιστία. Εάν τώρα θέλετε απλώς να ζείτε στον “πολάκιο κόσμο” – ο οποίος ξεκίνησε πάλι τις ιστορίες περί χρημάτων και απευθείας αναθέσεων, τι να πω» ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές στην Επιτροπή.

«Ακόμη ερευνούμε»

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε επίσης με ειρωνικό ύφος, ότι πάντα πίστευε ότι αυτή η αντίληψη του Παύλου Πολάκη ότι όλοι γύρω του είναι κλέφτες και διεφθαρμένοι και μόνο αυτός είναι ο αδιάφθορος έχει κάποιου είδους ψυχιατρική εξήγηση. «Πάντα το πίστευα, έλεγα όμως μήπως είμαι και υπερβολικός, αλλά τον τελευταίο καιρό ο κ. Πολάκης έχει υιοθετήσει όλες τις κατηγορίες Κασσελάκη ότι μαύρα λεφτά είχε τελικά κι ο Τσίπρας. Σε λίγο θα ζητήσει ο Πολάκης την δίωξη του Τσίπρα για μαύρα λεφτά. Όπως καταλαβαίνετε όταν έχει φτάσει ο κ. Πολάκης να κατηγορεί μέχρι και τον πρώην αρχηγό του και πρώην πρωθυπουργό για μαύρα λεφτά, ε δεν θα κατηγορήσει τον Γεωργιάδη, τον Πλεύρη ή όποιον άλλον βρει μπροστά του; Αφού για τον Πολάκη, όλοι είναι διεφθαρμένοι πλην του Πολάκη. Και γι αυτό δεν είμαι απολύτως βέβαιος, για να είμαι ειλικρινής, κάτι έχουν πάρει τα αυτιά μου, αλλά δεν είναι της παρούσης, ακόμη τα ερευνούμε» είπε τέλος ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ