ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινή στη Θεανώ Φωτίου από τον Πρόεδρο της Βουλής για το «άντε στο διάολο» στην Κεφαλογιάννη

Ποινή στη Θεανώ Φωτίου από τον Πρόεδρο της Βουλής για το «άντε στο διάολο» στην Κεφαλογιάννη

Η Θεανώ Φωτίου

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/INTIME NEWS

Την ποινή της ανάκλησης στην τάξη, επέβαλλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς Θεανώς Φωτίου για την απρεπή έκφραση που χρησιμοποίησε χθες σε Επιτροπή της Βουλής.

Η κα Φωτίου, είχε πει “ε άντε στο διάολο” εντός της συνεδρίασης παρούσας της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Μετά την ανακοίνωση της ποινής προς τον Λευτέρη Αυγενάκη, για την συμπεριφορά του στον χώρο του αεροδρομίου, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην περίπτωση της κας Φωτίου, εφαρμόζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.

«Χθες επίσης η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, μιλώντας και επισημαίνοντας θέματα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής, και της δικής της άποψης για θέματα που άπτονται του Κανονισμού της Βουλής, που είχε κάθε δικαίωμα να επικαλείται αυτά και να υπερασπίζεται την άποψή της εξετράπη σε απρεπείς κουβέντες, σε απρεπή συμπεριφορά, κάτι το οποίο δεν μπορώ να παραγνωρίσω. Εδώ έχουμε να κάνουμε με απρεπή συμπεριφορά με λόγια που οφείλω επίσης να στηλιτεύσω. Μίλησα επίσης με την κα Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρη προς την παριστάμενη υπουργό, ούτε προς το προεδρείο της Επιτροπής, αλλά ήταν μία έκφραση αγανάκτησης, ωστόσο επειδή κι αυτό υπονομεύει, κατά την γνώμη μου, την εικόνα του κοινοβουλευτισμού και την εικόνα μας. Γι αυτό επιβάλλω στην κα Φωτίου την ποινή της ανακλήσεως στην τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας από την έδρα.

Καταλήγοντας απευθύνθηκε προς το Σώμα, και τόνισε επίσης: “Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά, που προβλέπει ο Κανονισμός Δεοντολογίας, μπορεί να φαντάζουν στην σημερινή εποχή του κυνισμού και της μειωμένης εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, ως τοπικά και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να φαντάζει στα μάτια του λαού ως μιας μάταιη προσπάθεια η οποία κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας είναι βαριά αλλά ας μην την κάνουμε και σισήφεια. Με λύπη μου ανακοινώνω αυτά τα μέτρα και παρακαλώ από δω και πέρα να σας έχω συμμάχους από δω και πέρα με την συμπεριφορά σας και με την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε κάτι που σήμερα φαντάζει ουτοπικό, η αυτοπροστασία του κύρους μας, κάποτε να γίνει πραγματοποιήσιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ