ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Το κόστος ζωής αυξάνεται με ευθύνη της κυβέρνησης»

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στα στοιχεία της Eurostat ως προς την πορεία των τιμών στην Ελλάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγορώντας την κυβέρνηση για αύξηση του κόστους ζωής.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να παρέμεινε στάσιμος (2,4%) τον Ιούνιο, αλλά σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 1% που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά τη Μάλτα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Η αθροιστική, δε, επιβάρυνση του ελληνικού λαού είναι τεράστια, καθώς εδώ και έντεκα μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών.

Τα δύσκολα όμως δεν είναι πίσω μας, όπως αρέσκεται να δηλώνει ο πρωθυπουργός. Ο Ιούλιος έρχεται με μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση από την πρώτη Ιουλίου αποφάσισε, σε αντίθεση με τις αρχικές της εξαγγελίες, την επαναφορά του 24% στον ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη στοχευμένη -και για όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων- μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Η κυβέρνηση όμως, όχι μόνο αδυνατεί να εγγυηθεί το αντίκρισμά της στον καταναλωτή αλλά μέσα από τον επίμονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Δήμας παραδέχτηκε στη Βουλή την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος του μειωμένου ΦΠΑ ακόμα και σε μια μόνο κατηγορία τροφίμων, όπως το ελαιόλαδο.

Με ποια, λοιπόν, αξιοπιστία ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνησή του κινδυνολογούν για το «τεράστιο δημοσιονομικό κόστος» του μειωμένου ΦΠΑ συνολικά στα τρόφιμα, όταν δεν μπορούν να το υπολογίσουν ούτε για το ελαιόλαδο;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης