ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά από την αντιπολίτευση μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Πυρά από την αντιπολίτευση μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος The Ilisian , στην Αθήνα , στις 20 Ιουνίου , 2024

Aris Oikonomou / SOOC

Αιχμηρά είναι τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα στηριχθούν συνταξιούχοι και ευάλωτοι πολίτες από τα έσοδα έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων.

Κασσελάκης: «Αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα, ενώ λοιδορούσε το κόμμα του όταν προεκλογικά πρότεινε έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των διυλιστηρίων.

«Ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους. Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρουλάκης: «Η "καμπάνα" των ευρωεκλογών έφερε την έκτακτη φορολόγηση»

Σκωπτικά σχολίασε τις ανακοινώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως «σήμερα ο Πρωθυπουργός κήρυξε εκ νέου ‘’το τέλος της ακρίβειας’’».

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει «τις επικοινωνιακές παράτες» και να μελετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

«Η "καμπάνα" των ευρωεκλογών έφερε την έκτακτη φορολόγηση. Εάν δεν χτυπούσε, η κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική βούληση να το προχωρήσει», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: Παριστάνει τον γαλαντόμο μοιράζοντας «μέρος από αυτά που έχουν κλέψει από το λαό»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει πως ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον γαλαντόμο μοιράζοντας, ως δήθεν παροχές - και μάλιστα έκτακτες - «ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουν ήδη κλέψει από τον λαό» οι ενεργειακοί όμιλοι και τα διυλιστήρια.

Κάνει ακόμα λόγο για «’’πάρτι’’ κερδών που συνεχίζεται ανενόχλητο, μαζί με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος» και προτείνει μεταξύ άλλων μόνιμη κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ