ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για φορολόγηση διυλιστηρίων: Καταργείται έμμεσα η προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους

Μαρινάκης για φορολόγηση διυλιστηρίων: Καταργείται έμμεσα η προσωπική διαφορά για τους συνταξιούχους

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έναν έμμεσο τρόπο κατάργησης της «άδικης προσωπικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ» συνιστά η επιβολή προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης 33% στα διυλιστήρια, όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η προσωρινή συνεισφορά αλληλεγγύης θα υπολογιστεί με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του φορολογικού έτους 2023 δηλαδή 33% επί των φορολογητέων κερδών του έτους 2023».

«Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους κατά τον μήνα Δεκέμβριο, που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν ωφελούνται από την νέα αύξηση των συντάξεων η οποία ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2025 καθώς και για την ενίσχυση των πιστώσεων του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, δε, πως «οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την σταθερή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που στοχεύει στην μείωση των φόρων, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας αλλά και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων, όπως έχουμε δεσμευθεί. Πάνω απ' όλα όμως μακριά από μαξιμαλιστικές λογικές, με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και χωρίς να εκτροχιάζεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ