ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Χάρης Δούκας υπό «παρακολούθηση» – Η αποκρυπτογράφηση της ομιλίας Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Χάρης Δούκας υπό «παρακολούθηση» – Η αποκρυπτογράφηση της ομιλίας Κασσελάκη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας

INTIME NEWS/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Μόνο άσχετες με το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, γι’ αυτό και παρακολουθούνται στενά από την Κουμουνδούρου.

Το βλέμμα της, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως στραμμένο στον Χάρη Δούκα, ο οποίος κινείται σιωπηλά αλλά επίμονα στο παρασκήνιο, προσεγγίζοντας μάλιστα και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθειά του να φανεί ως ο ηγέτης που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά και να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω κι αν δεν προτίθεται να κινηθεί άμεσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, δεν είναι μόνο ο Κώστας Ζαχαριάδης τακτικός συνομιλητής του δημάρχου Αθηναίων, αλλά κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δυσαρεστημένα με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και στελέχη και βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

Οι «κακές γλώσσες», μάλιστα, λένε πως θα βρεθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στο συνέδριο που συνδιοργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να ανιχνεύσει προθέσεις κι άλλων συριζαίων, ιδίως στελεχών με αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, η πληροφόρηση που έχουν στην Κουμουνδούρου είναι πως αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε ένα έκτακτο συνέδριο επιβεβαίωσης της ηγεσίας του ή σε «fast track» εκλογή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, ανένδοτο αγώνα για την ενίσχυση της φωνής του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης με πολιτική αντεπίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακροδεξιά κήρυξε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο κ. Κασσελάκης, στέλνοντας παραλλήλως το μήνυμα πως σενάριο αποχώρησής του «για να έρθει ένας από μηχανής θεός δεν παίζει».

Με την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το δικό του οδικό χάρτη για τη συγκρότηση και νικηφόρα πορεία της προοδευτικής παράταξης, παρουσίασε τα πολιτικά επίδικα αυτής της μάχης και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του νέου ΣΥΡΙΖΑ με ορόσημο το καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκάλεσε, μάλιστα, αίσθηση γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία στην περίπτωση που οι δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης συναινέσουν στη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος.

Επιπλέον, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «στρίμωξε» περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ καλώντας το να δεσμευτεί για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και σε κοινές δράσεις στην κοινωνία με κοινά ψηφοδέλτια στην αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως καταγράψαμε τη δυσαρέσκεια αρκετών βουλευτών για το ότι θα λάβουν το λόγο σε επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ο., άγνωστο πότε, αφού στη χθεσινή μίλησε μόνο ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ