ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για Ευρωκάλπη: «Το πρώτο βήμα έγινε θα νικήσουμε στις εθνικές εκλογές»

Κασσελάκης για Ευρωκάλπη: «Το πρώτο βήμα έγινε θα νικήσουμε στις εθνικές εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

EUROKINISSI

Στα αποτελέσματα της ευρωκάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη συνέντευξη του μετά τις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε στις Ευρωεκλογές και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την ΝΔ ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

«Μετά από δύο διασπάσεις και απώλεια στη Θράκη κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις ενώ η ΝΔ κατέρρευσε», δήλωσε μιλώντας στο Mega.

«Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχαμε εισρροή από τη ΝΔ, είχαμε για πρώτη φορά στους νέους και αναποφάσιστους. Ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες, στην Δυτική Αθήνα, τον Πειραιά και την Αχαία.

«Το πρώτο βήμα έγινε, μίκρυνε η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανακύκλωση ένας ανασχηματισμός»

Σχολιάζοντας ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης δήλωσε:

«Λέμε για τον ανασχηματισμό, έχει ενδιαφέρον που αναφέρεστε για ΠΑΣΟΚογενή στελέχη. Η πολιτική του δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, άρα γιατί παραπονιούνται οι υπόλοιποι της κυβέρνησης, όταν οι ΠΑΣΟΚογενείς εφαρμόζουν τέτοια δεξιά πολιτική, που δεν έχει καμία σχέση με τις ρίζες τους; Είναι ανακύκλωση αυτό που θα κάνει. Θα τιμωρήσει μερικούς υπουργούς που είπαν βλακείες προεκλογικά, όπως ο κ. Σκρέκας για τα απορρυπαντικά».

«Προχωράμε μόνοι με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτές πόρτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς αν θα γίνει πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με έναν ευρύτερο φορέα, απάντησε:

«Κάτι που έχω μάθει από τη σταδιοδρομία μου την επιχειρηματική και την πολιτική. Από την επιχειρηματική έχω μάθει ότι πρέπει να παίρνεις αποφάσεις βάσει δεδομένων και όχι υποθέσεων. Δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προθέσεις και προσωπικές ατζέντες άλλων, εμείς προχωράμε να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό και γειωμένο. Από την πολιτική μου σταδιοδρομία έχω μάθει να επενδύω στη βάση και στην κοινωνία. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να μιλήσει. Προχωράμε μόνοι με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτές πόρτες. Αν η κοινωνία αποφασίσει ότι θέλει ένα μεγαλύτερο σχήμα, τότε ο ηγέτης αυτού του σχήματος θέλει νομιμοποίηση από το λαό. Δεν χρειάζεται να μπούμε στο σενάριο. Πολλοί πίσω από κλειστές πόρτες σχεδιάζουν. Ο κόσμος το έχει σιχαθεί αυτό».

«Έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά γι΄αυτό αντέξαμε και δεν αλλάξαμε την πυξίδα μας», είπε ερωτηθείς για την προβολή life style που του καταλογίζεται και τη διαφήμιση των ακριβών σπιτιών του.

Ο κ. Κασσελάκης παράλληλα, δήλωσε «περήφανος για την καμπάνια που έθεσε την ατζέντα» στις Ευρωεκλογές ενώ σημείωσε πως «Δεν πέτυχε η δολοφονία χαρακτήρα που επιχείρησε η ΝΔ».

Για τις φημολογούμενες συζητήσεις περί συνομιλιών ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς, είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει, ωστόσο σημείωσε πως θεωρεί ότι η Νέα Αριστερά «πρέπει να επιστρέψει τις έδρες της».

Για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να επιστρέψει σε έναν κεντροαριστερό φορέα τόνισε: «Είναι λογικό να μη θέλει να ξαναγίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν τον ώθησε να φύγει. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα σενάρια θα γράφονται. Εγώ βλέπω έναν που κυβέρνησε έντιμα τη χώρα. Όλοι οι Έλληνες δικαιούνται να είναι υποψήφιοι. Προσωπικά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω ότι έχει ανάγκη η κοινωνία. Ένα κόμμα που θα πάρει στάση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως στην Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος ενός κόμματος, που δεν στέκεται στο πλευρό ενός λαού που δολοφονείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ