ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής με απαξιωμένους ηγέτες- Κηρύσσω ανένδοτο

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής με απαξιωμένους ηγέτες- Κηρύσσω ανένδοτο
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Λόγο για δικαιωμένο αγώνα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως τόσο οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι το μέλλον του κόμματος.

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο τη νίκη απέναντι στη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2027, αλλά και τη μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα σε κάθε κάλπη μέχρι τότε.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως κηρύσσει ανένδοτο αγώνα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε, σημειώνοντας πως η ΝΔ υπέστη καθίζηση στις ευρωεκλογές χάρη και στα θέματα που ανέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την προεκλογική περίοδο.

Είπε, μάλιστα, πως αν προκύψει μια τέτοια ανάγκη θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσω. Η ίδια η ΝΔ με ανέδειξε αντίπαλό της. Ελάτε να φτιάξουμε το σύγχρονο κόμμα του μέλλοντος, στο μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι με το τζάκι Μητσοτάκη. Κυβέρνηση δεν θα ξαναδούν, εκτός αν κυβερνήσουν με τον κ. Βελόπουλο. Εμείς είμαστε το μέλλον της Ελλάδας. Γνωρίζουμε πώς θα κάνουμε 35% το 15%».

"Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής με τους απαξιωμένους υπόλοιπους ηγέτες της προοδευτικής παράταξης. Δεν υπάρχει κάποια τέτοια φαντασιακή λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση θα πέσει χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα μας πρέπει να αλλάξει", τόνισε, κάνοντας λόγο για αυτοτέλεια των πολιτικών δυνάμεων και για κοινωνικό προοδευτικό μέτωπο "με όλα τα έντιμα κι άξια στελέχη του προοδευτικού χώρου", λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη μιλήσει με τέτοια πρόσωπα.

Έκανε κάλεσμα, μάλιστα, επιστροφής σε όσους είχαν ψηφίσει πέρυσι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι φέτος, σημειώνοντας πως "εδώ είναι το σπίτι τους".

Άφησε, επίσης, αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί.

Πρότεινε, μάλιστα, η αρχή των κοινοβουλευτικών συνεργασιών με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας να ξεκινήσει από την προανακριτική για τα Τέμπη.

«Θα στηρίξουμε και δικές τους προτάσεις νόμων. Στη Βουλή θα αποδείξουμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα ποιοι θέλουν να πέσει το καθεστώς», πρόσθεσε.

Μίλησε για κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών «για να δει όλη η Ελλάδα ποιοι θα υπερψηφίσουν και ποιοι όχι».

Πρωτοβουλίες θα αναληφθούν επίσης για την κατάργηση του τεκμαρτού των ελεύθερων επαγγελματιών, για τη στέγη, για το ιδιωτικό χρέος, για νέο ΕΣΥ και κοινωνικό κράτος, για την αλλαγή του «ανήθικου» νόμου περί ευθύνης υπουργών και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ανάφερε, επίσης, πως στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τα περσινά ποσοστά του.

«Το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη. Ανατέλλει η ελπίδα της αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός. Πήραν την απάντησή τους όσοι μας ήθελαν στα χαμηλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Ο πρόεδρός του είναι», υπογράμμισε.

Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως οι πολίτες την Κυριακή απάντησαν και στο ερώτημα τι κόμμα θέλουν, από τη σύγχρονη πατριωτική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μάλιστα, κάλεσε τους Ευρωσοσιαλιστές να μην αποδεχθούν τα "δωράκια" του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να μην ψηφίσουν την "χειρότερη πρόεδρο" της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ζήτησε το ίδιο να κάνει και το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ