ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερός εμφύλιος με άρωμα... πόθεν έσχες - Οι δήλωσεις Οικονόμου και οι αντιδράσεις

Αριστερός εμφύλιος με άρωμα... πόθεν έσχες - Οι δήλωσεις Οικονόμου και οι αντιδράσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης 

INTIME NEWS

Φωτιά άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ευρύτερη Αριστερά  οι υπαινιγμοί από τον στενό συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, για  «συναλλαγή» από στελέχη της Κουμουνδούρου την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συνεργάτης του προέδρου έβαλε στο κάδρο τον Νίκο Βούτση, τον Γιώργο Βαρεμένο και την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου , ο οποίος έκανε λόγο για «αθλιότητες» εκ μέρους του κ. Οικονόμου για τον οποίο είπε ότι «θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «αχρείαστη» την παρέμβαση του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «γενικότητες και εικασίες που δεν προσφέρουν κάτι».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δηλώσεις Οικονόμου λέγοντας ότι «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Ιδιαίτερη έντονη η αντίδραση από τη «Νέα Αριστερά» και σε ανακοίνωση του κόμματος γίνεται λόγος για «τακτικές Τραμπ» εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη με «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

Τριγμοί για το πόθεν έσχες Κασσελάκη ως προς τον χρόνο τον οποίο δημοσιοποιήθηκε υπάρχουν και εντός της Κουμουνδούρου. Αν γινόταν μία δημοσκόπηση στην Κουμουνδούρου για το ποια θα ήταν η καταλληλότερη χρονική συγκυρία για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, η πλειοψηφία μάλλον θα απαντούσε λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, αλλά πάντως όχι την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Αυτή είναι η εικόνα που διαπιστώνει το CNN Greece, με αρνητικά σχόλια να ακούγονται και για το Excel με το οποίο παρουσιάστηκε η περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Το κλίμα θυμίζει το δύσκολο διάστημα των εσωκομματικών εκλογών

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου σχολιάζεται έντονα και η επιθετικότητα με την οποία απαντά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κασσελάκης στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν και οι οποίες τους θυμίζουν το δύσκολο χρονικό διάστημα των εσωκομματικών εκλογών.

Τους ξαφνιάζει, μάλιστα, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που άνθρωποι του Παύλου Πολάκη, όπως άλλωστε κι ο ίδιος, οι οποίοι στήριξαν πολύ ένθερμα τον κ. Κασσελάκη όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος, έχουν επιλέξει να κρατήσουν μια απόσταση ασφαλείας, διαφωνώντας με επιλογές που γίνονται στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου και οι οποίες έχουν και το έντονο αποτύπωμα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ