ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνια για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, αποστάσεις Πολάκη και φλερτ με την τρίτη θέση στην Κρήτη

Γκρίνια για το πόθεν έσχες Κασσελάκη, αποστάσεις Πολάκη και φλερτ με την τρίτη θέση στην Κρήτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους το σφυροκόπημα για τον καταγγελλόμενο από τους ίδιους «αδιαφανή πλουτισμό» Μητσοτάκη εμφανίζονται στην Κουμουνδούρου, εκτιμώντας πως το «πρότζεκτ» της ΝΔ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη γυρισε μπούμερανγκ στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έφερε στο προσκήνιο το «απαγορευμένο θέμα» σχετικά με τον τρόπο που αποκτήθηκε η «αμύθητη» περιουσία Μητσοτάκη.

Από την άλλη, αν γινόταν μία δημοσκόπηση στην Κουμουνδούρου για το ποια θα ήταν η καταλληλότερη χρονική συγκυρία για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, η πλειοψηφία μάλλον θα απαντούσε λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, αλλά πάντως όχι την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Αυτή είναι η εικόνα που διαπιστώνει το CNN Greece, με αρνητικά σχόλια να ακούγονται και για το Excel με το οποίο παρουσιάστηκε η περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Δουλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα. Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο “εμφανίσιμο”», αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Το κλίμα θυμίζει το δύσκολο διάστημα των εσωκομματικών εκλογών

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου σχολιάζεται έντονα και η επιθετικότητα με την οποία απαντά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κασσελάκης στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν και οι οποίες τους θυμίζουν το δύσκολο χρονικό διάστημα των εσωκομματικών εκλογών.

Τους ξαφνιάζει, μάλιστα, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που άνθρωποι του Παύλου Πολάκη, όπως άλλωστε κι ο ίδιος, οι οποίοι στήριξαν πολύ ένθερμα τον κ. Κασσελάκη όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος, έχουν επιλέξει να κρατήσουν μια απόσταση ασφαλείας, διαφωνώντας με επιλογές που γίνονται στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου και οι οποίες έχουν και το έντονο αποτύπωμα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

Τρίτο κόμμα στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με αφορμή, εξάλλου, και τη χθεσινή (Τρίτη) ομιλία Κασσελάκη στο Ηράκλειο, το κλίμα δεν γίνεται καλύτερο από την εικόνα που σχηματίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο κόμμα στην Κρήτη, πίσω από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Οι αδύναμες ως προς τη συλλογή ψήφων υποψηφιότητες με κρητική προέλευση στο ευρωψηφοδέλτιο, σε αντιδιαστολή με τα ηχηρά ονόματα στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της Χαριλάου Τρικούπη, προδικάζουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στην Κρήτη.

«Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και το 17%»

Σε αυτό το πλαίσιο, χαμηλώνουν και τον πήχη γενικότερα για τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας τώρα πως και το 17% θα είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα επιτρέψει την επόμενη ημέρα στον κ. Κασσελάκη να προχωρήσει αβρόχοις ποσί στις καταστατικές αλλαγές που επιθυμεί.

Στο μεταξύ, από τη Χαλκίδα (στις 17.00) και τη Λαμία (στις 20.00) θα συνεχίσει σήμερα τις εκτός Αττικής περιοδείες του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, η εξέδρα στην ομιλία της Αθήνας την Πέμπτη θα στηθεί επί της πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο του μετρό και με φόντο τη Βουλή, όπως συνέβη και με την αντίστοιχη του Αλέξη Τσίπρα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ