ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη

INTIME NEWS

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. «Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από έναν μαθητευόμενο μάγο», ενώ εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει μια εικόνα όπου «το όρια της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής είναι δυσδιάκριτα».

Όσον αφορά τα μέτρα που προτείνει η αντιπολίτευση που έχουν ως κύριο άξονα τη μείωση των έμμεσων φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «τα μετρά που προτείνουν κοστολογούνται στα 48,5 δις και αν εφαρμόζονταν η χώρα θα γυρνούσε σε καθεστώς επιτήρησης».

«Θα περίμενα από την αντιπολίτευση κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές»

«Με στεναχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση».

Προσβλητική η κατηγορία για συγκάλυψη στα Τέμπη

Ο πρωθυπουργός απέκρουσε τις κατηγορίες για συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση. «Είναι βαθιά προσβλητική αυτή η κατηγορία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για την απόφαση να συμπεριλάβει τον Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών είπε ότι «εν πολλοίς αυτή η επιλογή κρίθηκε από τους ψηφορόρους της εκλογικής του περιφέρειας».

«Σε όσους πιστεύουν για ποινικές πολιτικές ευθύνες, να έρθουν στη Βουλή. Το δικό μου χρέος να αφήσω τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά της», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σχέση με το Tik Tok

Όσον αφορά την ενασχόλησή του με τα κοινωνικά δίκτυα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «Όταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διεκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που προτίθεται να ζητήσει στην Ευρώπη για τον έλεγχο της λειτουργίας των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας: «Οι πλατφόρμες έχουν στόχο των εθισμό των νέων σε ηλικία χρηστών και οφείλουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Το επόμενο βήμα θα συμπεριλάβει ρυθμιστικές πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε τον διαδικτυακό εθισμό σε νέους και εφήβους. Φοβάμαι ότι κάνουμε ένα πείραμα με τους νέους και τους εφήβους. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να παρέμβει διαδικαστικά. Οι πλατφόρμες μας σερβίρουν αυτά που πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν αλλά υπάρχει η δυνατότητα από τις ίδιες τις πλατφόρμες να μην συμβαίνει αυτό και να ξεκινάει η περιήγηση από το μηδέν.
Θα ήθελα να ηγηθώ αυτή της προσπάθειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη πιστεύω ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή όπως ήταν και με το GDPR και με το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης».

«Με ενοχλούν οι επιθέσεις στην οικογένειά μου»

Ερωτώμενος για το ποιό είναι αυτό που τον έχει ενοχλήσει περισσότερο στην πολιτική του καριέρα ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ απ όλα ήταν η ενορχηστρωμένη επίθεση στη σύζυγό μου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έχει μηνύσει και βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιμένουν στην λασπολογία. Είπα ότι θα πάω και μάρτυρας στο δικαστήριο. Εμείς έχουμε τα καλά και τα στραβά. Η οικογένεια που βάζει πλάτη είναι άτιμο, ανέντιμο πρόστυχο να κυνηγάς γυναίκες και παιδιά. Η συζήτηση συνεχίζεται ακάθεκτη και από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολακισμός με μισογυνισμό fake news συνεχίζεται ακάθεκτα. Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Είναι σκληρή γυναίκα η Μαρέβα. Έχει κερδίσει χρήματα είναι επιχειρηματίας. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη γραμμή γιατί ήξερε ότι πολλά δεν μπορούσε να τα κάνει. Ε όχι να κατηγορείται και να την πυροβολούν έτσι. Γίνεται συστηματικά από το 2016 και τώρα με μεγαλύτερη ένταση».