ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Καλαμάτα: «Στείλτε το μήνυμα "αλαζονεία τέλος", ή τώρα ή ποτέ»

Κασσελάκης από Καλαμάτα: «Στείλτε το μήνυμα "αλαζονεία τέλος", ή τώρα ή ποτέ»
Περιοδεία στην Πελοπόνησσο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης INTIME NEWS

«Κάτι αλλάζει», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Καλαμάτα το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας λόγο για ένα κίνημα που ξεκινά από κάτω προς τα πάνω, επισημαίνοντας πως οι ευρωεκλογές είναι και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης: «Μετά, για τρία χρόνια, δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα “αλαζονεία τέλος”, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Ή τώρα ή ποτέ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε, επίσης, πως οι ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι μόνο ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς την αντιπολίτευση: «Η δημοκρατία χρειάζεται δύο ισχυρούς πόλους. Γι’ αυτό σας ζητάω όχι μόνο να αποδυναμώσετε τη ΝΔ, αλλά να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ. Να νιώσει η ΝΔ την ανάσα μας.

Μην περιμένετε λύσεις από αλλού. Ούτε από κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις ούτε από συνεργασίες κορυφής ετερώνυμων που δεν έλκονται. Ούτε από δήθεν προοδευτικούς πολιτικούς που έχουν το εμπόριο της Αριστεράς και αγαπούν πολύ τον παλαιστινιακό λαό, αλλά δεν σηκώνονται από την καρέκλα τους να πάνε εκεί. Εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια.

Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η επιλογή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο ανεξάρτητο από συμφέροντα κόμμα της χώρας. Η επιλογή είναι η Σύγχρονη Αριστερά που έχει προτάσεις οι οποίες προσφέρουν στον πολίτη μια καλύτερη ζωή».

«Όπου πάω ακούω τη φράση: “Στέφανε, άλλαξέ τα όλα”. Ο κλήρος πέφτει πάλι σε εσάς για να κάνουμε ως κοινωνία τη μεγάλη στροφή από το φόβο στην προοπτική, από τη στασιμότητα που βαφτίστηκε σταθερότητα, στην πρόοδο και την προοπτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας πως το σύνθημα της ΝΔ «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» περιέχει δύο ψέματα

«Ψέμα πρώτο: Πιο κοντά στην Ευρώπη. Την ώρα που η Ελλάδα απομακρύνεται από τον πυρήνα της ΕΕ όλο και περισσότερο. Σε ό,τι κάλο είμαστε τελευταίοι. Σε ό,τι κακό είμαστε πρώτοι. Το δεύτερο μεγάλο ψέμα: Σταθερότητα. Σκεφτείτε τι έχει μείνει σταθερό στις ζωές μας τα πέντε τελευταία χρόνια; Εγκληματικότητα στα ύψη. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. Τα ενοίκια τρώνε το μισθό.

Η δημόσια υγεία καταρρέει. Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Ερντογάν, για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό, μετατρέπει τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ενώ για να τον αποχαιρετήσει στέλνει τώρα ερευνητικό σκάφος στα Ίμια; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο τούρκος πρόεδρος εμπαίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αλωνίζει στη χώρα κι επιτίθεται κάθε ημέρα με δηλώσεις κατά της Ελλάδας; Αισθάνεστε υπερήφανοι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται- σε ένα ρεσιτάλ εξαπάτησης- από μακεδονομάχος ικέτης, παρακαλώντας τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί κατά γράμμα μία συμφωνία, η οποία υποτίθεται ότι δεν του άρεσε»;

Με αφορμή, εξάλλου, τα προβλήματα του νομού Μεσσηνίας, υποστήριξε πως η δημόσια υγεία είναι για το ΣΥΡΙΖΑ η Νο1 επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, ενώ έκανε λόγο και για την ακρίβεια και το ελαιόλαδο, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών:

«Τι γέννησε αυτήν τη χωρίς όρια υποτίμηση; Το “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω”. Αυτή η αλαζονεία κατακλύζει τη χώρα σήμερα. Όταν συνέκρινα την τιμή στην οποία πληρώνει ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας το ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό: Πληρώνουμε πιο ακριβά από τους Γερμανούς το εθνικό μας προϊόν. Είναι αδιανόητη η ευκολία με την οποία αυτή η κυβέρνηση λέει ψέματα. Και είναι ακόμα πιο αδιανόητη η ευκολία με την οποία σε λένε πολιτικό απατεώνα όταν λες την αλήθεια.

Είναι αδίστακτοι. Τους έχει κάνει αδίστακτους η υπεροπλία τους στα ΜΜΕ. Βέβαια ο πρωθυπουργός βρήκε λύση για την ακρίβεια: Διαβάζει πλέον την τιμή του μισού κιλού. 6,28 η φέτα, σου λέει. Αντίστοιχα, θα δίνει την τιμή για μισό κιλό ψωμί, για μισό κιλό κρέας, για μισό λίτρο βενζίνη. Για μισή ζωή. Εμείς, όμως, δεν θέλουμε άλλο μισή ζωή. Θέλουμε ολόκληρη».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης ανάλαβε προσωπική δέσμευση στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα πετύχει η συγκάλυψη, ενώ ως προς το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι πλήρως κοστολογημένο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με 2,7 δισ. ευρώ: «Αυτοί που έχουν τα πολλά θα πληρώνουν τα πολλά. Τέλος η εποχή που οι πολλοί πληρώνουν και για τους εαυτούς τους και για τους λίγους σε αυτή τη χώρα».

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε και στην κατηγορία πως είναι lifestyle:

«Είμαι νέος, δεν τον παριστάνω. Και είμαι αυτός που είμαι, δεν υποδύομαι κάποιον άλλον. Και δεν σας κορόιδεψα ποτέ ότι είμαι κάποιος άλλος. Αν σε ένα μπετόν αρμέ μιντιακό σύστημα που δεν αφήνει τίποτα αρνητικό για την κυβέρνηση να περάσει, μπορώ να κάνω μία ρωγμή, να μπω, να μιλήσω για δικαιοσύνη, για ίσες ευκαιρίες, για την ακρίβεια, για τα Τέμπη, θα μπω και θα το κάνω. Και θα το ξανακάνω. Είμαστε στο 2024. Είμαι εδώ με τους όρους του 2024».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ