ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Πελοπόννησο: Δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41%

Κασσελάκης από Πελοπόννησο: Δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41%

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαιρετά πολίτες στα μπλακόνια στην Τρίπολη

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Ιωσήφ Αλεξιάδης

«Δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41% που οδηγεί σε τραμπουκισμό της κόρης μιας οικογένειας που είχε μέλος που δολοφονήθηκε στα Τέμπη, όπως είδαμε χθες Δευτέρα στην Κέρκυρα, στην κυρία Πλακιά. Όπως είδαμε, επίσης, με μία γυναίκα συνταξιούχο που ρωτά τον πρωθυπουργό πώς θα αντέξει με 440 ευρώ το μήνα σύνταξη για να πάρει την απάντηση “δεν σε βοηθά η Εκκλησία”;», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την περιοδεία του στο κέντρο της Τρίπολης το πρωί της Τρίτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως είναι καιρός η πολιτεία να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και πως δεν είναι δυνατό, πλέον, να κλείνονται στο γυάλινο πύργο κι απλώς να ψεύδονται για την ακρίβεια, για τη δημοκρατία μας όσον αφορά στα Τέμπη, στη δικαιοσύνη και να έχουν μια εξωτερική πολιτική που διαστρεβλώνει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας και για την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, όπως αρμόζει στη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, όπως εκείνη άρχισε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιάσερ Αραφάτ.

«Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Η “καλύτερη ζωή τώρα” είναι στα χέρια μας. Όλοι συστρατευόμαστε και ψηφίζουμε στις 9 Ιουνίου για το ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Τρίπολη, η οποία ήταν η τέταρτη φορά που επισκέφθηκε.

Αποκάλεσε, μάλιστα, πανέμορφη κι αγωνιστική την Αρκαδία, «ένα μέρος που το έχω αγαπήσει πάρα πολύ και που με εμπνέει να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, για μία πολιτική αλλαγή στον τόπο, που θα φέρει αξιοπιστία στους θεσμούς, θα φέρει την παράδοση της αλληλεγγύης που χρειαζόμαστε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, την Κερασίτσα Τριπόλεως, όπου άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του πολιτικού το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία κι ο οποίος δολοφονήθηκε στις 22 Μαΐου 1963.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε, κατόπιν, τη Σπάρτη όπου επίσης συνομίλησε με πολίτες.

Σε δήλωσή του αναγνώρισε ότι η Λακωνία έχει μία δεξιά παράδοση και το σέβεται, αλλά κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν αν είναι ικανοποιημένοι με την ακρίβεια, με τον πρωθυπουργό να μην φορολογεί τα υπερκέρδη των τραπεζών, να μην μειώνει το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, αλλά και με το ΕΣΥ.

«Μολονότι έχουν εισρεύσει πολλά χρήματα από την ΕΕ και η δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι οχυρωμένη μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Δεν έχει, επίσης, αναληφθεί πολιτική ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών όπου υπάρχει συγκάλυψη. Επίσης, δεν έχει αναληφθεί πολιτική ευθύνη για τα 400.000 ευρώ που θα πληρώσουμε οι πολίτες για την υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων. Είμαστε μια χώρα που δικαιούται να έχει τον άνθρωπο, τους θεσμούς και τη δημοκρατία στο επίκεντρο κι όχι μια χώρα που θα είναι ικανοποιημένη με την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την αισχροκέρδεια. Είναι πολιτική επιλογή όλα αυτά τα ζητήματα. Η πρότασή μας είναι κοστολογημένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κοινωνίας και δη της περιφέρειας», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Στις συνομιλίες του, εξάλλου, με πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά και την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, πως δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ σημείωσε πως οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράζουν, αλλά οι μεσάζοντες κάνουν πάρτι.

Ο κ. Κασσελάκης είπε, επίσης, πως στόχος του είναι οι νέες ιδέες και να μπουν στην πολιτική καλά παιδιά.

"Χθες στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός, σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε ότι παίρνει σύνταξη 440 ευρώ, είπε: «Η εκκλησία δεν σε βοηθάει;». Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Τι κάνεις; Κάθε ημέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας; Ο πρωθυπουργός σού λέει ότι έχει 6,28 ευρώ η φέτα. Μία υποψήφια ευρωβουλεύτριά του λέει 4,5 ευρώ η φέτα. Ε βέβαια, όταν έχεις 400 γραμμάρια φέτα και μισό ντεπόζιτο στο αυτοκίνητό σου, όλα φθηνότερα είναι", είπε χαρακτηριστικά σε πολίτη στην Τρίπολη.

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας και θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ