ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο Κασσελάκη για Παλαιστίνη: Έφτασε η ώρα η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της

Βίντεο Κασσελάκη για Παλαιστίνη: Έφτασε η ώρα η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

INTIME

«Είναι αλλιώς να λες “υποστηρίζω την ειρήνη” κι αλλιώς να έρχεσαι εδώ. Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος. Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων. Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα», υπογραμμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανάρτησε στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εμπειρία του στην Παλαιστίνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, σημειώνει πως η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά, υπενθυμίζοντας ότι το 1981 ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα και ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πλέκει το εγκώμιο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε τη σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του.

«Η Ιστορία μάς ενώνει. Η κυπριακή τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία. Βλέπεις ότι και χωρίς να μπορούμε να επικοινωνούμε στην ίδια γλώσσα, η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έρχεται από μια χώρα, μια κοινωνία, μια κουλτούρα για να μπορεί να νιώσει τον συνάνθρωπό του. Για να μπορέσει να προσφέρει στον άλλον. Είμαστε ανθρώπινες ψυχές», τονίζει on camera ο κ. Κασσελάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως λέει, όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από την Παλαιστίνη, «καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε τη σφαγή αμάχων, διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός κι ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μια ειρηνική συμβίωση με διάρκεια. Έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ