ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης στο αρχηγείο της PLO στη Ραμάλα – Προσκάλεσε την παλαιστινιακή ηγεσία στην Αθήνα

Ο Κασσελάκης στο αρχηγείο της PLO στη Ραμάλα – Προσκάλεσε την παλαιστινιακή ηγεσία στην Αθήνα

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο 

INTIME NEWS

Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Χουσεΐν αλ Σέικχ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ραμάλα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεσμεύθηκε για την προώθηση του παλαιστινιακού ζητήματος διεθνώς και υπό αυτό το πρίσμα προσκάλεσε την παλαιστινιακή ηγεσία στην Αθήνα.

Ο κ. Σέικχ ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στη Δυτική Όχθη, ζητώντας την όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης αρχικά αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού, ενώ επανέλαβε την αταλάντευτη υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για λύση δύο κρατών στα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, τασσόμενος υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Στο δρόμο, μάλιστα, της επιστροφής από τη Δυτική Όχθη, ο κ. Κασσελάκης συνάντησε τον Βάλτερ Μπάιερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και υποψήφιο του κόμματος για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Και οι δύο επισκεφθήκαμε τη Δυτική Όχθη για τον ίδιο λόγο: για να συνηγορήσουμε υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Για να είμαστε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανάρτηση στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

kasselakis.jpg

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Βάλτερ Μπάιερ.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ