ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «στοιχήματα» των πολιτικών αρχηγών, οι περιοδείες, οι κόντρες και οι αγωνίες των πολιτών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΙΝΤΙΜΕ

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Ο πήχης στο κυβερνών κόμμα επισήμως έχει μπει στο 33%, ωστόσο στην Πειραιώς εκτιμούν πως μπορούν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαμηνύει την «ανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει διαρκώς πως η χώρα αποκλίνει από όλους τους δείκτες ευημερίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Στο τελικό σπριντ για τις ευρωεκλογές και η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ακρίβεια κυριαρχεί, με την τιμή της φέτας να βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Αιχμή η αναφορά του πρωθυπουργού στην βουλή με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί πως εξαπατά τους πολίτες. Στην μάχη της ακρίβειας και το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βάλει κατά Μητσοτάκη και Κασσελάκη.

Το «στοίχημα» Μητσοτάκη

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε το διακύβευμα της ευρωκάλπης από την Κέρκυρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης. Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες για ψήφο στη ΝΔ για μια ισχυρή Ελλάδα -όπως είπε- και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση οτι δεν αναφέρεται στην Ευρώπη στην προεκλογική της καμπάνια και πως βασίζεται στην τοξικότητα.

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός μιλά σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα.

Μάλιστα, αναμένεται να τονίσει πως από τη σύγκριση των στοιχείων του φετινού Απριλίου με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, προκύπτει ότι δημιουργήθηκαν 9.273 περισσότερες θέσεις εργασίας και πως από το 2019 έως σήμερα η ανεργία έχει πέσει σχεδόν κατά 8,4%. Η ανεργία είναι στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2009, δηλαδή εδώ και 15 χρόνια λένε από την Κυβέρνηση, ενώ στους νέους η ανεργία έχει πέσει κατά 20 μονάδες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προ ημερών ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αναλύοντας τον αριθμό των εργαζομένων ανά εισοδηματικό κλιμάκιο, η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών, διευρύνοντας σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς.

Παράλληλα, το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Περιοδεία Κασσελάκη στην Πελοπόννησο

Στο μεταξύ, Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλο, Πύργο και Αμαλιάδα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη κι αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Η αρχή γίνεται από την πλατεία Βαλτετσίου στην Τρίπολη, η επόμενη στάση θα είναι στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, ενώ αναμένεται στη Σπάρτη στις 13:15, στο πάρκο ΟΤΕ.

Στις 18:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει στην αγορά της Καλαμάτας, με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Τετάρτη ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επόμενος σταθμός του θα είναι μια μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου στην Πύλο, από όπου θα αναχωρήσει για τον Πύργο και την πλατεία Μίλτωνος Ιατρίδη.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Αμαλιάδα όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και το Μουσείο Μπελογιάννη.

Οι αιχμές Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα περιοδεύσει σήμερα στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, στις 09.30 θα επισκεφθεί τη Ζυθοποιία ΒΑΠ Κουγιός και στις 10.30 το Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στις 11.30 ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται, ότι πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη που δίνουν τον αγώνα της πρωτοκαθεδρίας στην κεντροαριστερά ξέσπασε με αφορμή το Πόθεν Έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη πρωταθλητή των offshore και τον κάλεσε εκ νέου να το δώσει στη δημοσιότητα.

Σε συγκέντρωση στα Ιωάννινα απόψε ο Κουτσούμπας

Στο μεταξύ, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ζήτησε «ψήφο στο ΚΚΕ για να καταδικαστεί η Ε.Ε. των πολέμων και της αδικίας», αναμένεται να μιλήσει σήμερα στις 20:30 σε συγκέντρωση στα Ιωάννινα, στο Άλσος.

Θα χαιρετήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Τάσος Τόκας και Γιάννης Τασούλας. Επίσης θα χαιρετίσει ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης