ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παπανδρέου – Αραφάτ εμπνέουν τον Κασσελάκη για το παλαιστινιακό»

ΣΥΡΙΖΑ: «Παπανδρέου – Αραφάτ εμπνέουν τον Κασσελάκη για το παλαιστινιακό»

Στιγμιότυπο από τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη

Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/INTIME NEWS

Πρωτοβουλίες αφύπνισης και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για το παλαιστινιακό σκοπεύει να αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Φιλοδοξεί, μάλιστα, να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν ο Ανδρέας Παπανδρέου κι ο Γιάσερ Αραφάτ, δύο πολιτικοί που μνημόνευσε και στις δηλώσεις του διόλου τυχαία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος προσκάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, να τον επισκεφθεί στην Αθήνα, επέστρεψε από το διήμερο ταξίδι του στην Παλαιστίνη κουβαλώντας στις αποσκευές του πολλές σκληρές εικόνες από όσα αντίκρισε στη Βηθλεέμ και στη Ραμάλα, οι οποίες μολονότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών είναι στην ουσία κατεστραμμένες πόλεις.

Γιατί δεν έγιναν συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους

Όπως μαθαίνουμε, επίσης, υπήρξε κάθε καλή διάθεση να γίνουν συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους οι οποίοι να είναι αντίθετοι στον πόλεμο στη Γάζα, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος!

«Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν σε διπλωματική αποστολή. Πήγαμε για να μεταφέρουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους ζητούν άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, όπως έκανε η Ισπανία», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και οι οποίοι στέκονται στην επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό του αλ Άιντα και το πόσο αυτή επηρέασε ιδιαιτέρως τον κ. Κασσελάκη.

Την εικόνα βαθιάς απαισιοδοξίας ακόμα και για άμεση κατάπαυση του πυρός, πολλώ δε μάλλον για την επίλυση του παλαιστινιακού ύστερα από διαπραγματεύσεις, μετέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο η Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά κι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Γάζα.

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη, Καλαμάτα, Πύλο, Πύργο κι Αμαλιάδα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη κι αύριο Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Η αρχή γίνεται από την πλατεία Βαλτετσίου στην Τρίπολη, η επόμενη στάση θα είναι στην πλατεία Ειρήνης στην Κερασίτσα, ενώ αναμένεται στη Σπάρτη στις 13:15, στο πάρκο ΟΤΕ.

Στις 18:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει στην αγορά της Καλαμάτας, με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Τετάρτη ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επόμενος σταθμός του θα είναι μια μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου στην Πύλο, από όπου θα αναχωρήσει για τον Πύργο και την πλατεία Μίλτωνος Ιατρίδη.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στην Αμαλιάδα όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και το Μουσείο Μπελογιάννη.

Το έγγραφο της ΑΠΔΠΧ που δεν έλαβε απάντηση

Όσον αφορά τα πρόστιμα που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στην Κουμουνδούρου εστιάζουν και στο έγγραφο που έστειλε η Αρχή στη γενική γραμματεία Πρωθυπουργού, με το οποίο την είχε καλέσει να συνδράμει στο έργο της με την παροχή του συνόλου των στοιχείων που διαθέτει από τη δική της έρευνα, την οποία έχει ανακοινώσει δημοσίως.

Η Αρχή, ωστόσο, δεν έλαβε απάντηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ