ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομικός και φορολογικός αναλφαβητισμός ύψους 48 δισ. ευρώ

Κυβέρνηση για πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομικός και φορολογικός αναλφαβητισμός ύψους 48 δισ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κέρκυρα

Γ.Τ Πρωθυπουργού/INTIME NEWS

Σε αναλυτική αποδόμηση επιμέρους οικονομικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και μερισμάτων, προχωρά η Κυβέρνηση με στόχο να εκτροχιάσει την αξιοπιστία πολιτών του προοδευτικού χώρου, στο νέο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αρέσκεται να προβάλει, όπως λένε από την Κυβέρνηση, το επιχειρηματικό του προφιλ επιχειρώντας να μιλά για την οικονομία ως «αυθεντία».

Η Κυβέρνηση σχολιάζει την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για "ακοστολόγητα προγράμματα, με λεφτά από λεφτόδεντρα, λες και στην Κουμουνδούρου παίζουν MONOPOLY με λεφτά τα οποία δεν υπάρχουν".

«Δεν θα ξαναχρεοκοπήσουμε από τις ψεύτικες και λαϊκίστικες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης», έλεγαν στο CNN Greece στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τονίζοντας πως η ΝΔ έχει οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να την αντιμετωπίσει αλλά διαρθρωτική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση μισθών και εισοδημάτων.

Με αφορμή τις αναρτήσεις Κασσελάκη για τη φέτα και το ελαιόλαδο το Μαξίμου απαντά πως η προσπάθεια Κασσελάκη να ξεγελάσει τους πολίτες για τις τιμές σε βασικά προϊόντα αναφερόμενος συνειδητά σε τιμές διπλάσιας ποσότητας προϊόντος από αυτή που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή (φέτα) ή συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους προϊόντος (λάδι) «αποδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι».

«Businessman αρχηγός με δήθεν γνώσεις ο Κασσελάκης»

Το Μέγαρο Μαξίμου, δια του Άκη Σκέτσου ευθέως αμφισβητεί πλέον την επιχειρηματική επάρκεια του κ.Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον με σκωπτικό τρόπο «businessman αρχηγό με δήθεν γνώση της πραγματικής οικονομίας».

Προσθέτουν από την Κυβέρνηση, πως δεν είναι μόνο ότι το οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την κοστολόγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ρίχνει ξανά την οικονομία στα βράχια λόγω των υπέρογκων δαπανών ύψους 45,8 δις ευρώ, αλλά ακόμη και αν υπήρχαν αυτά τα χρήματα και δεν οδηγούσαν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό το επόμενο πρόβλημα είναι ότι εισηγούνται για άλλη μια φορά τη λάθος «συνταγή» για την ελληνική οικονομία.

Από την Κυβέρνηση εστιάζουν σε δύο προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να αποδείξουν πως τελικά το πρόγραμμα του αποτρέπει τις επενδύσεις και ενθαρρύνει τη φοροδιαφυγή.

Φορολογία εισοδήματος επιχειρήσεων

Το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει αρχικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει διαφοροποιημένους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος επιχειρήσεων, 17% για τις επιχειρήσεις με κερδοφορία έως 220.000 και 24% για τις επιχειρήσεις με κερδοφορία άνω των 220.000.

«Το εισηγούνται διότι τους κάνει να ακούγονται πιο φιλολαϊκοί υπέρ των επιχειρήσεων με μικρότερο τζίρο και μικρότερη κερδοφορία και δήθεν πιο αυστηροί προς τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις" σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Υπ. Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και τονίζει πως "είναι λάθος διότι σε μια οικονομία που χαρακτηρίζεται ακόμη από αδύναμη κουλτούρα πληρωμών και φορολογικής συνείδησης, δημιουργούν το τέλειο κίνητρο ώστε οι επιχειρήσεις να δηλώνουν λιγότερα έσοδα και μικρότερα κέρδη για να επωφελούνται του χαμηλότερου συντελεστή».

Φορολόγηση μερισμάτων

Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μερισμάτων και ενσωμάτωση της φορολογίας τους στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το προτείνει, τονίζει το Μαξίμου διά του Α. Σκέρτσου καθώς «με τον φορολογικό αναλφαβητισμό που τους διακρίνει, θεωρούν ότι τα μερίσματα είναι κάτι που αφορά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και δεν έχουν ιδέα ότι μια υψηλότερη φορολογία τους θα έπληττε και τους μικρομεσαίους» και προσθέτει ότι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η φορολογία μερισμάτων να υπαχθει στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, ο σωρευτικός φορολογικός συντελεστής ενός επιχειρηματία θα αγγίζει το... 49%.

Στη ΔΥΠΑ σήμερα ο Πρωθυπουργός

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως από τη σύγκριση των στοιχείων του φετινού Απριλίου με τον περσινό αντίστοιχο μήνα, προκύπτει ότι δημιουργήθηκαν 9.273 περισσότερες θέσεις εργασίας και πως από το 2019 έως σήμερα η ανεργία έχει πέσει σχεδόν κατά 8,4%. Η ανεργία είναι στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2009, δηλαδή εδώ και 15 χρόνια λένε από την Κυβέρνηση, ενώ στους νέους η ανεργία έχει πέσει κατά 20 μονάδες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο προ ημερών ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αναλύοντας τον αριθμό των εργαζομένων ανά εισοδηματικό κλιμάκιο, η ελληνική αγορά εργασίας σταδιακά απομακρύνεται από μια αγορά χαμηλών μισθών, διευρύνοντας σημαντικά το μερίδιο των εργαζομένων που λαμβάνουν καλύτερους μισθούς.

Το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ