ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή 36 γαλάζιων βουλευτών στον Πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή 36 γαλάζιων βουλευτών στον Πρόεδρο της Βουλής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ζήτημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση θέτουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, 36 βουλευτές της ΝΔ.

Οι γαλάζιοι βουλευτές σε συνέχεια επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 14 Ιουνίου 2016, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα «παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου». Τελευταίο κρούσμα, όπως αναφέρουν, ήταν η άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να απαντήσει σε ερώτησή τους για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, παραπέμποντας στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης στη Βουλή.

«Δυστυχώς η συγκεκριμένη απρεπέστατη συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί συνέχεια μίας σειράς πρακτικών που οδηγούν καθημερινά στην θεσμική υποβάθμιση της Ελληνικής Βουλής και του δημοκρατικού πολιτεύματος», σημειώνουν στην επιστολή τους, καλώντας τον Νίκο Βούτση να λάβει μέτρα για να δοθεί ένα τέλος στις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές μελών της κυβέρνησης.