ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άνοιγμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ευρωπαϊκή αριστερά

Το άνοιγμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ευρωπαϊκή αριστερά
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επαφές με Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, με εκπροσώπους των γερμανικών συνδικάτων αλλά και με ακτιβιστές είχε από τις 3 έως τις 5Ιουνίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Βερολίνο έπειτα από πρόσκληση του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και της ελληνικής κοινότητας.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» συζήτησε με Έλληνες μετανάστες και ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ τους ανέλυσε τις σκέψεις της για την Πλεύση Ελευθερίας και τον ρόλο της ως «φορέα απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από τον ζυγό των Μνημονίων».

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτων, αλλά και ακτιβιστές κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Την Κυριακή, τέλος, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, που μεταδόθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ζαν Λικ Μελανσόν για την προεδρία της Γαλλίας, εκδήλωσε την πολιτική της στήριξη στην υποψηφιότητα του Μελανσόν, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για όσα έχει κάνει για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη σθεναρή υπεράσπιση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ