ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Βούτση εναντίον Τόσκα

Βολές Βούτση εναντίον Τόσκα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάνει λόγο για αναίτια επίθεση προς ειρηνικούς διαδηλωτές. 

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκαν διαδηλωτές το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα, εκφράζει ο Νίκος Βούτσης.

Με την προσωπική του, όπως επισημαίνει, δήλωση, ο Πρόεδρος της Βουλής βάλλει εμμέσως πλην σαφώς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τις εντολές που δόθηκαν να επιτεθούν οι αστυνομικές δυνάμεις σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στα νέα μέτρα.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σε προσωπική του δήλωση εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη για την αναίτια επίθεση προς ειρηνικούς διαδηλωτές που εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό του στελέχους της Αριστεράς (ΛΑΕ) Σόφης Παπαδόγιαννη», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων και τη χρήση δακρυγόνων», η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ. «Αναμένουμε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ