ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένος ο Τσίπρας από τη συνάντηση με Ολάντ

Ικανοποιημένος ο Τσίπρας από τη συνάντηση με Ολάντ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι “αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση” και επεσήμανε ότι “το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών”.

Ο πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, “με τον οποίο έχουμε κοινές πεποιθήσεις σε θέματα αρχών που αφορούν στην Ευρώπη”, όπως έγραψε σε επόμενη ανάρτησή του στο twitter.

 ABP8134

“Το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας”, προσθέτει ο πρωθυπουργός.

 ABP8171

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μετά το τετ α τετ Τσίπρα-Ολάντ δεν έγιναν δηλώσεις από τις δύο πλευρές, ωστόσο πηγές του Μαξίμου δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο Ολάντ εμφανίστηκε απόλυτα συντονισμένος με το ελληνικό σχέδιο, συμφωνώντας πως θα πρέπει να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος προθυμοποιήθηκε να ασκήσει την επιρροή του, ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν άλλα εμπόδια στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και εμφανίστηκε να κατανοεί τα επιχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την πρωτοβουλία για την κατάθεση των δύο νομοσχεδίων (ασφαλιστικό, φορολογικό) την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Ολάντ ότι η κυβέρνηση τηρεί την συμφωνία και ότι τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, τονίζοντας συγχρόνως ότι οι καθυστερήσεις προκαλούν κόστος στην ελληνική οικονομία και εκ των πραγμάτων αστάθεια στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

Να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, συμφώνησαν Τσίπρας–Ολάντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ