ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ CNN GREECE ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ για Αυγενάκη: Τον χτύπησε τρεις φορές - Μαινόμενος σαν ταύρος κλώτσαγε καρέκλες

Πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ για Αυγενάκη: Τον χτύπησε τρεις φορές - Μαινόμενος σαν ταύρος κλώτσαγε καρέκλες

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταπέλτης σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ), Κώστας Διαμαντής μιλώντας στο CNN Greece. Διερωτήθηκε πως μπορεί να διαψεύδει, αυτά που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα. Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση της αστυνομίας του αεροδρομίου που δεν κατέγραψε το περιστατικό, παρότι ο πρώην υπουργός απείλησε αστυνομικό πως θα τον μεταθέσει.

Όπως λέει, «Από την Κυριακή περίπου το μεσημέρι μας έρχονται ανώνυμες καταγγελίες για το γεγονός αυτό το οποίο συνέβη στο αεροδρόμιο. Εμείς το ελέγξαμε γιατί το θεωρήσαμε αρκετά σοβαρό, και τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη το πρωί, συλλέξαμε πληροφορίες, γιατί οι καταγγελίες ήταν αρκετές από εργαζόμενους και επειδή ήταν σημαντικό το γεγονός θεωρήσαμε σκόπιμο να μην βγούμε καθόλου προς τα έξω μέχρι να δούμε αν πραγματικά έχει συμβεί και τι ακριβώς έχει συμβεί».

«Όταν μας έστειλαν μετά και το βίντεο, τότε διαπιστώσαμε ότι πραγματικά έχει συμβεί αυτό το περιστατικό, και ότι είναι αληθές. Και βγήκαμε την Τρίτη με ανακοίνωση της ομοσπονδίας καταγγέλλοντας αυτά τα οποία μας είχαν έρθει και από ανώνυμες καταγγελίες».

Περιγράφοντας όσα αναφέρονται στις καταγγελίες των υπαλλήλων που ήταν παρόντες στο συμβάν, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτό που μας έγινε καταγγελία είναι ότι ενώ ο τέως υπουργός τον είχαν φωνάξει τόσες φορές στα μεγάφωνα ονομαστικά γιατί έφευγε η πτήση του, εκείνος δεν απάντησε. Όταν λοιπόν έφτασε εκεί πέρα, του είπαν ότι έχει κλείσει η πύλη επιβίβασης και δεν μπορεί να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Τότε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατευθύνθηκε προς τη φυσούνα, ζήτησε να ανοίξει η πόρτα να μπει στο αεροπλάνο, του είχαν πει ότι ήδη άρχισε να τροχοδρομεί το αεροπλάνο, βγήκε έξω, πήδηξε από τον πάγκο, το γκισέ ελέγχου, εκεί που ήταν και ο υπάλληλος ο συγκεκριμένος ο άτυχος και ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες του αεροπλάνου. Ο υπάλληλος του είπε μισό λεπτό να επικοινωνήσω με την εταιρεία, δεν είναι δικό μου θέμα αν θα ανοίξουν ή όχι, αλλά της εταιρείας καθαρά, τον εξυπηρέτησε, δηλαδή. Ο συνάδελφος, πήρε τη διαβεβαίωση από την εταιρεία ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες γιατί έχουν ήδη τροχοδρομήσει το αεροπλάνο. Τότε συνέβη αυτό που συνέβη.

»Δηλαδή οι καταγγελίες είναι ότι τον χτύπησε τρεις φορές με την άκρη του τηλεφώνου του, άλλωστε η μία φαίνεται καθαρά, εκτός αν μας απατούν και τα μάτια μας, αυτά που βλέπουμε. Γιατί βγήκε και το διέψευσε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή, απλά αυτά που βλέπω εγώ και τα είδατε και εσείς τα βλέπει όλος ο κόσμος. Τώρα αν δεν υπήρξε επαφή, τι να σας πω, φαίνεται καθαρά.

Δείτε το βίντεο:

»Μετά μάθαμε ότι, γι’αυτό έχουμε ζητήσει να ανοίξουν και οι κάμερες, για να δοθεί άπλετο φως σε όλη την υπόθεση, σαν μαινόμενος ταύρος κλώτσαγε καρέκλες και ό,τι υπήρχε στην αίθουσα αναμονής, την έκανε άνω κάτω. Όταν τον πλησίασε αστυνομικός του αεροδρομίου, του είπε ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, τον απείλησε και του είπε ‘θα σε μεταθέσω’, σύμφωνα με τις καταγγελίες τις οποίες έχουμε. Δηλαδή συνεχίστηκε το επεισόδιο».

Ο κ. Διαμαντής θέτει τρία ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση:

  • Πρώτον, γιατί η αεροπορική εταιρεία δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος ώστε να καλύψει τον εργαζόμενο και να τον βοηθήσει,
  • Δεύτερον για ποιο λόγο δεν καταγράφηκαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου το επεισόδιο που ήταν σοβαρό, γιατί ήταν και αυτόφωρη διαδικασία, δεν έχει δικαίωμα κανείς, απλός πολίτης ή οποιοσδήποτε είναι, να χτυπήσει υπάλληλο, είναι δεδομένο και
  • Τρίτον γιατί μέχρι τώρα σιωπή, ενώ συνέβη την Παρασκευή, έχει αποσιωπηθεί μέχρι που βγάλαμε την καταγγελία. Ποιο ο λόγος;

Η ΟΣΕΥΠΕ έχει στείλει επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σαν ομοσπονδία, προκειμένου «να ελέγξει το θέμα και να μας απαντήσει, να δει τι έχει γίνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ