ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα αντιδράσεων για τον Λευτέρη Αυγενάκη - Το μεσημέρι δίνει εξηγήσεις στη ΝΔ

Θύελλα αντιδράσεων για τον Λευτέρη Αυγενάκη - Το μεσημέρι δίνει εξηγήσεις στη ΝΔ
INTIME

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο καταγράφεται η χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου από τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη. Την αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε επί της ουσίας την ενέργειά του, παρά την προσπάθεια του πρώην υπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να «κρυφτεί» πίσω από μια συγγνώμη που ήρθε με καθυστέρηση.      

Εξηγήσεις στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταυρο Καλαφάτη, αναμένεται να δώσει ο Λευτέρης Αυγενακης, ο οποίος επιστρέφει από την Κρήτη για τον σκοπό αυτό, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της διαγραφής του.

Ο ίδιος με δημόσιες τοποθετήσεις του και ανάρτησή του επιχειρήσει να δικαιολογηθεί και μάλιστα δήλωσε έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί από την βουλευτική του ασυλία.

«Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα» είπε ο πρώην υπουργός.

«Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε και επέμεινε ότι υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Την ενέργεια του βουλευτή αποδοκίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Λογικές τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν γίνονται αποδεκτές, ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης. Εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και ο πρωθυπουργός.

Το βίντεο της χειροδικίας

Το κύμα αντιδράσεων κατά του πρώην υπουργού πυροδότησε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνεται να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου.

Τη δική της εκδοχή για το περιστατικό δίνει η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) ο κ. Αυγενάκης ταξίδευε για Κρήτη, αλλά μπέρδεψε τις πύλες επιβίβασης, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί εγκαίρως και να κλείσει η πτήση.

Τότε άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάποια στιγμή ο πρώην υπουργός χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Επικαλούμενη μαρτυρίες, η Ομοσπονδία κατήγγειλε ότι μπροστά στα όργανα, απείλησε έναν από τους αστυνομικούς ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα, όταν τα αστυνομικά όργανα επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φώναζε «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σύσσωμη η αντιπολίτεση ζήτησε την αποπομπή του πρώην υπουργού.

Σε ανάρτηση του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αφού ζήτησε τη διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας του τραμπούκου Αυγενάκη, όπως τον χαρακτήρισε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην τον προστατεύσει όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του και κατέληξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή.

Σε ανάλογο μήκος κύματος το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού «προϊόν αλαζονείας» και ζήτησε την απομάκρυνσή του, τονίζοντας πως η συγγνώμη του δεν πείθει.

Σφοδρά πυρά κατά του Λευτέρη Αυγενάκη και από το ΚΚΕ που έκανε λόγο για τραμπουκισμούς του πρώην υπουργού.

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί» ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του Περισσού.

Την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη για το περιστατικό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ζήτησε με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Λύση κάνοντας λόγο για εικόνες που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τις ενέργειές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ