ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική Τόσκα για το ρόλο των ΜΚΟ

Σκληρή κριτική Τόσκα για το ρόλο των ΜΚΟ
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Σκληρή κριτική στο ρόλο που διαδραματίζουν ΜΚΟ ασκεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει «μεγάλο μέρος της εξαθλίωσης του πλανήτη».

«Εάν συσσωρευτούν μεγάλοι αριθμοί, θα υπάρξει εξαθλίωση στον ίδιο μας τον πληθυσμό και αυτό φυσικά δεν πρόκειται να το ανεχτούμε», τονίζει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» επισημαίνει την ανάγκη να μειωθεί ο ρόλος των ΜΚΟ υποστηρίζοντας πως, «κάποιοι θεώρησαν ότι ο «ανθρωπισμός» τους βολεύει για να βγάλουν χρήματα».

Επίσης, αναφέρει ότι κάποιες από τις οργανώσεις χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες ή από διεθνείς οργανισμούς και καταγγέλλει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις προσφύγων που δεν ήθελαν να δηλώσουν άσυλο, αλλά πιέστηκαν από μέλη ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να το κάνουν.

«Θα πρέπει να διαχωριστεί η ήρα από το σιτάρι», προσθέτει, λέγοντας ωστόσο ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος ΜΚΟ που πραγματικά λειτουργεί με ανθρωπιστική αντίληψη.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα αποτελέσματα. Επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι «δεν βοηθάει στο μέτρο που θα έπρεπε και στο βαθμό που έχει υποσχεθεί».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαρροή των WikiLeaks, υποστηρίζει ότι «διάφοροι κύκλοι που προσπαθούν να εφαρμόσουν παλιές πολιτικές για να υλοποιήσουν τη δική τους πολιτική δεν θα συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση» και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ