ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει την Πρόεδρο την Δευτέρα

Κορωνοϊός: Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει την Πρόεδρο την Δευτέρα
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την οικονομική διάσταση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιείται στο εξής σε τακτική μηνιαία βάση.

Σημειώνεται πως συνεδρίασε την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της α’ φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού, μιας εξαιρετικά σύνθετης κρίσης που είχε χαρακτηριστικά όχι μόνον ιατρικά, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει απλώσει ένα πλέγμα προστασίας για τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις, κάτι το οποίο θα εξακολουθήσει να είναι πρώτο μέλημα καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το «μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης δεν φρενάρει αλλά αντίθετα επιταχύνεται, καθώς μέχρι την 31η Ιουλίου θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή 26 Νομοσχέδια».

Ανακοίνωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την «κανονική συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα». Η δε εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, «χρήση νομοθέτησης μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου - παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν από τη Βουλή με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα σε σχέση με το παρελθόν - φτάνει στο τέλος της».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό σήμερα να κάνουμε τις αναγκαίες εκείνες αλλαγές για να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το χαμένο έδαφος το οποίο προκάλεσε η κρίση της πανδημίας και να βγούμε τελικά και οικονομικά νικητές από αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κυβέρνηση απέδειξε αυτούς τους δύο μήνες ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. «Και αυτή την έννοια του επιταχυντή θα πρέπει να την κάνουμε κανόνα, να μην είναι μόνο η εξαίρεση. Και νομίζω ότι αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ