ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για ανεξάρτητες Αρχές

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για ανεξάρτητες Αρχές
Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να πλήξει τις ανεξάρτητες θεσμικές αρχές εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για προσπάθεια που αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής λέγοντας πως «υπάρχει αλλεργία της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της δημόσιας διοίκησης»
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η ΝΔ σήμερα θα καταθέσει τροπολογία για να επανέλθει η λειτουργία του ΕΣΡ στο πλαίσιο του συντάγματος. «Αν αυτό γίνει τότε λύνονται όλα. Θέλουμε ένα ΕΣΡ σύμφωνα με το σύνταγμα και θέλουμε η σύνθεσή του να μπορέσει να υπηρετήσει το ρόλο της.

Το ΕΣΡ θα πρέπει να ορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση και για τη στάση της όσον αφορά την επιτροπή ανταγωνισμού. «Εμείς δεν θα δεχτούμε ανοχύρωτες αρχές. Θέλουμε ισχυρές και ανεξάρτητες αρχές με συγκεκριμένο ρόλο. Ειναι κεντρικό ζήτημα για εμάς γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δημοκρατική λειτουργία του τόπου. Θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των ανεξάρτητων αρχών» δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ

Πρωτοβουλίες για προσφυγικό

Επιπλέον, εξήγγειλε ειρά πρωτοβουλιών για να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη ζώνη Σένγκεν και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το θέμα του προσφυγικού αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ότι το Αιγαίο να συνεχίζει να εξελίσσεται σε ένα απέραντο νεκροταφείο αλλά και το ότι η χώρα να κινδυνεύει να γίνει ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών, τονίζοντας πως «το ζήτημα έχει εθνική διάσταση».
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Κουμουτσάκου, ο πρόεδρος της ΝΔ «αναλαμβάνει σειρά δράσεων με σκοπό να υποστηρίξουμε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας και να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη Σένγκεν.»

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον κ. Μουζάλα, παρουσία της αρμοδίου τομεάρχου Ντόρας Μπακογιάννη και του συντονιστή για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Βασίλη Κικίλια.
Στις 3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ενώ στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει σε πρόγευμα εργασίας τους 28 πρέσβεις της ΕΕ στην Ελλάδα για να επισημάνει τις διαστάσεις που έχει το πρόβλημα αυτό και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

Στις 17 Φεβρουαρίου, στο ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με τους κκ. Γιούνκερ, Αβραμόπουλο, Μοσκοβισί, Ντολ, Βέμπερ αλλά και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε θεμελιώδεις παραδοχές των θέσεων της ΝΔ καθώς το ζήτημα είναι ανθρωπιστικό αλλά και ζήτημα ασφάλειας, ενώ όπως είπε, η πρόκληση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη. «Η Ελλάδα είναι χώρα σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και έχει αναλάβει μια βαριά αποστολή και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αναμένουμε από τους εταίρους στήριξη και αλληλεγγύη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ η κυβέρνηση «ξεκίνησε με ιδεοληψία, αμηχανία , απαξία και τώρα αποδέχθηκε δυσβάσταχτες δεσμεύσεις για τη χώρα, όπως ότι θα πρέπει να φιλοξενηθούν χιλιάδες στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές. Αυτές τις δεσμεύσεις μάλιστα τις ανέλαβε χωρίς αντισταθμίσματα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολιτικά και άλλα» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί καθώς δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Ότι και να γίνει στη θάλασσα δεν θα είναι επιχειρησιακά ικανό να αντιμετωπιστεί αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Τουρκία» τόνισε στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη λέγοντας πως «οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα αν δεν αντιμετωπίσουν όλα όσα πρέπει. Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ως τώρα η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες και αδράνεια» δήλωσε επισημαίνοντας πως « οπισθοχώρηση στο θέμα της Σένγκεν είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τη διάβρωση των θεμελίων μεγάλων επιτευγμάτων της ΕΕ. Θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη.»