ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στο twitter ανάμεσα στη Ζωή, τον πρώην γγ και υπαλλήλους

Πόλεμος στο twitter ανάμεσα στη Ζωή, τον πρώην γγ και υπαλλήλους

Δουλειά δεν έχει και δουλειά βρήκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την «καθαίρεσή» της από την Προεδρία της Βουλής. «Όλο και κάτι θα βρω να κάνω», έλεγε χθες στους δημοσιογράφους που την ξεπροβόδισαν.

Άρχισε τα τιτιβίσματα και τις παρεμβάσεις μέσω των social media για να διαμαρτυρηθεί για την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Γιώργου Θαλάσση. Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter τέσσερα tweets, στα οποία έπλεκε το εγκώμιο του εκλεκτού της και σχολίαζε ειρωνικά την απόφαση του νέου Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να τον απομακρύνει.

Την ίδια ώρα, το CNN Greece φέρνει στο φως επιστολή του Συλλόγου των Υπαλλήλων με ημερομηνία 3/10/2015 με την οποία κατηγορούν τον Γιώργο Θαλάσση για αυταρχική συμπεριφορά και στοχοποίηση των εργαζομένων στη Βουλή.

«Η θητεία του κ. Θαλάσση, δυστυχώς, θα αποτελέσει συνώνυμο της ανυπαρξίας διοίκησης και της πλέον αναποτελεσματικής θητείας Γενικού Γραμματέα στη Βουλή, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά», αναφέρεται στην επιστολή.

«Εάν ήθελε να ασχοληθεί με ζητήματα των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, καλά θα έκανε να εξηγήσει δημοσίως γιατί η δική του θητεία στη Βουλή έχει ταυτιστεί με την πλήρη αποτελμάτωση της διοίκησης της», τονίζεται επίσης, στην ανακοίνωση των υπαλλήλων, κατηγορώντας τον ευθέως ότι τις τελευταίες ημέρες της θητείας του «ανακρίνει» υπαλλήλους για τυχόν διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις ύστατες ενέργειες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Από την άλλη πλευρά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον απερχόμενο γενικό γραμματέα «υποδειγματικό».

«Ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις στη Βουλή, με πρώτο απομακρυνόμενο τον υποδειγματικό Γιώργο Θαλάσση. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό», ήταν το πρώτο tweet της και πριν περάσει ένα 5λεπτο έκανε και νέα ανάρτηση.

«Του ζητήθηκε η παραίτησή του γιατί την θέση του την έχουν υποσχεθεί σε άλλον από το Γενάρη. Ο θρίαμβος του νέου!», ανέφερε κι συνέχισε λίγο αργότερα με άλλα δύο tweets:

«Ο Γιώργος Θαλάσσης συγκρότησε το πραγματικό νέο υπόδειγμα στη διοίκηση της Βουλής, με γνώση, αξιοπρέπεια, όραμα, ανθρωπιά, άοκνη προσφορά» και «Γι’ αυτό και σήμερα το πρωί του είπαν: «στις 12 θα ανακοινώσουμε την παραίτηση σας». Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του κ νέων ηθών».

Στα πηγαδάκια της Βουλής σχολίαζαν καυστικά τις αναρτήσεις της τέως Προέδρου, θυμίζοντας ότι κι εκείνη έκανε το ίδιο με τον πρώην γενικό γραμματέα Θανάση Παπαϊωάννου που ανέλαβε καθήκοντα επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, τον οποίο διατήρησε στη θέση του για το ελάχιστο διάστημα που ήταν Πρόεδρος ο Βύρων Πολύδωρας αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Γιώργος Θαλάσσης ήρθε πρόσφατα σε άγρια κόντρα με τους υπαλλήλους της Βουλής όταν σε επιστολή του κατηγόρησε την προϊσταμένη του τμήματος κοινοβουλευτικής βιβλιοθήκης Ελένη Δρούλια ότι διέρρευσε στους δημοσιογράφους το θέμα με το περίφημο κλειδωμένο γραφείο «207» για να μπλέξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Θαλάσσης, πρώην γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη που επελέγη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν καθηγητής του Νίκου Ρωμανού και με την τέως Πρόεδρο είχαν γνωριστεί στη δίκη Γρηγορόπουλου. Είχε απολυθεί από τη Σχολή Μωραΐτη μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας, για την υποστήριξη που έδειξε προς συναδέλφους του για μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα, αλλά και για την υπεράσπιση του Νίκου Ρωμανού στις επιθέσεις που δεχόταν κατά την απεργία πείνας από συγκεκριμένα πρόσωπα και χώρους.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των υπαλλήλων της Βουλής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ