ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εξεταστική για την οικονομία

Πρόταση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εξεταστική για την οικονομία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για το πώς ξεκίνησε η κρίση, κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι βουλευτές με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά προτείνουν να ερευνηθεί η πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο 2001 – 2004 και 2004 – 2009, καθώς και τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στη δημοσιονομική κρίση και κρίση ανταγωνιστικότητας και οικονομική κατάρρευση της χώρας μας την περίοδο 2007 – 2015.

Ζητούν ακόμη, να ερευνηθεί η διαδικασία ένταξης της οικονομίας μας στους Μηχανισμούς Στήριξης του πρώτου Μνημονίου, το πώς φθάσαμε στην υπογραφή του δευτέρου Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, αλλά και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του PSI. Στα ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν εντάσσουν ακόμη το πως οδηγηθήκαμε στην αναγκαστική
τραπεζική αργία και τα capital controls, καθώς και όλες οι ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.

Η υπογραφή της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από 17 βουλευτές δεν αρκεί για να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια, καθώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτούνται τουλάχιστον 60 υπογραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ