ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Act for Earth Summit: «Πληγή» για την χώρα οι καύσωνες και οι φυσικές καταστροφές

Newsroom

ACT FOR EARTH - THE SUMMIT • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 01

ACT FOR EARTH - THE SUMMIT - ΚΛΙΜΑ

00.00/46:48

Το Αct for Earth, η περιβαλλοντική πλατφόρμα του CNN Greece, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό phygital event ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2024, με τέσσερις θεματικές συζητήσεις Κλίμα, Νερό, Γη, Ζωή και Ανακύκλωση, ενώ πραγματοποιήθηκε και Fireside Chat. Δράση για τη Γη, τώρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple

ACT FOR EARTH - THE SUMMIT • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η χώρα μας, λόγω της κλιματικής αλλαγής επεσήμαναν επιστήμονες που πλαισίωσαν το πάνελ «Κλίμα» του «Act for Earth Summit» του CNN Greece, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτής σημαντικοί επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του χώρου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, με στόχο ένα βιώσιμο αύριο.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχε ο Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας & Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών ΙΕΠΒΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Νίκος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής Δορυφορικής Τηλεπισκόπισης και Αρχαιοπεριβάλλοντος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (ΙΜΣ) στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και ο Γιάννης Παπουτσής, Καθηγητής ΕΜΠ και συνεργάτης ερευνητής στο ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Κλίμα & ΑΙ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ