ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 7,6% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Στο 7,6% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Ικανοποιητικά είδαν τον ανασχηματισμό οι επενδυτές, γεγονός που αποτυπώνεται στην υποχώρηση του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί στο 7,6%, με το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού και τις προσδοκίες για σύντομη διευθέτηση του βραχυπρόθεσμου χρέους να προσελκύουν αγοραστές στους ελληνικούς τίτλους. Να σημειωθεί πως στο κλείσιμο των συναλλαγών της Παρασκευής η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ήταν στο 7,8%, ωστόσο σήμερα σημείωσε πτώση.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού ομόλογου αναφοράς υποχωρεί στις 776 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 μηνών.

Σε αυτό συνέβαλαν δηλώσεις αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες που εξέφρασαν ικανοποίηση για τα πρόσωπα που ανέλαβαν στα υπουργεία που εμπλέκονται με την εφαρμογή του προγράμματος.

Θετικά συνέβαλαν και δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που φέρουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υφίσταται πιέσεις στο Eurogroup για σύμπραξη στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ειδικά στην παραμετροποίηση των λύσεων που θα οδηγήσουν σε αυτό πριν από τις γερμανικές εκλογές του φθινόπωρου 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ