ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη για τις «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά

Σύσκεψη για τις «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά

Τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα εργασιακά εξέτασαν σε νέα συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αν και αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Εργασίας δεν απεκάλυψαν το περιεχόμενο των «κόκκινων γραμμών», ωστόσο αρκέστηκαν να δηλώσουν πως την επομένη εβδομάδα θα διεξαχθούν τηλεδιασκέψεις με τα αρμόδια στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM για να εν λόγω ζητήματα.

Απαντώντας στο εάν οι θεσμοί θέλουν να φέρουν το μοντέλο της Δανίας στην Ελλάδα, ήτοι απορυθμισμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της απασχόλησης, ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δια βίου μάθηση και κοινωνικό διάλογο σε επιμέρους θέματα οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η σχετική πρόταση περιλαμβανόταν «στο αρχικό υπόμνημα» των δανειστών.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο επιτρέπει την αριθμητική, λειτουργική ευελιξία αλλά και την ευελιξία των μισθών με την ταυτόχρονη παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

«Δεν ισχύουν στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα. Δεν έχουμε τις ίδιες δομές με τη Δανία», τόνισαν σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ