ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπουργείο «αδειάζει» Δραγασάκη για το χρέος

Το Υπουργείο «αδειάζει» Δραγασάκη για το χρέος

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμβιβασμός με τους θεσμούς στα νομοσχέδια για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων και τις ηλεκτρονικές πληρωμές εξέφρασε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μετά την αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη συνάντηση με τους εκπρόσωπους των δανειστών που είχε ως αντικείμενο τη φορολογία.

Το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ειδικά ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό της, τα πληροφοριακά της συστήματα και το πώς θα επιδοτηθεί προκειμένου να είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι συζητήθηκε και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού και τις εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων εκτιμώντας πως και για τα δύο αυτά ζητήματα θα υπάρξει συμβιβασμός.

Ερωτηθείς για το θέμα του Υπερταμείου και των προσώπων που θα συνθέτουν το εποπτικό του συμβούλιο αρκέστηκε να απαντήσει πως ακόμη διεξάγεται συζήτηση για το θέμα αυτό.

Τέλος, το ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση Δραγασάκη σχετικά με το χρέος ανέφερε ότι "υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να βαράς τον φίλο σου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ