ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πώληση «κόκκινων» δανείων και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στα νέα προαπαιτούμενα

Η πώληση «κόκκινων» δανείων και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων στα νέα προαπαιτούμενα
Ο πρόεδρος του EuroWorking Group Αυστριακός Τόμας Βίζερ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πώληση «κόκκινων» δανείων, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ και οι αλλαγές στον ΑΔΜΗΕ ξεχωρίζουν από το δεύτερο σετ με τα προαπαιτούμενα που θα τεθεί σήμερα προς έγκριση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.

Του EuroWorking Group θα προεδρεύσει o Αυστριακός Τόμας Βίζερ και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Χρήστος Αντωνόπουλος μέλος του Συμβούλιου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος θα μετάσχει και στο Economic and Financial Committee (EFC).

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα προαπαιτούμενα να ψηφισθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, για να λάβει η Ελλάδα εγκαίρως τη δόση του 1 δισ. ευρώ και να ξεκινήσει ακολούθως η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος από τους ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM.

Εκτός από το ζήτημα των κόκκινων δάνειων, τη σύσταση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τις οι αλλαγές στον ΑΔΜΗΕ, στη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται η εργασιακή μεταρρύθμιση, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και η ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ