ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Alba Executive MBA: Ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου η 6η τάξη του προγράμματος για υψηλόβαθμα στελέχη

Alba Executive MBA: Ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου η 6η τάξη του προγράμματος για υψηλόβαθμα στελέχη

Πέντε στρατηγικές ενότητες ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων που διαθέτουν τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας. Ενημερωτική συνάντηση για τους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:30.

Το πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Executive MBA του Alba Graduate Business School, The American College of Greece ξεκινά την 6η τάξη του στις 5 Οκτωβρίου, με ένα πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις απαιτητικές ανάγκες των ανώτερων στελεχών, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στη σύγχρονη εποχή των έντονων αλλαγών. Το διετές πρόγραμμα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη που έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας και προέρχονται από όλο το εύρος της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτική συνάντηση, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:30, στις εγκαταστάσεις του Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8, Αθήνα). Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο Δρ Κυριάκος Κυριακόπουλος, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Alba Executive MBA, και η κα. Αντωνίνα Καλκαβούρα, Διευθύντρια του Προγράμματος, θα συζητήσουν μαζί τους για τα εφόδια που προσφέρει το Alba Executive MBA προκειμένου να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Το περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνει πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες, τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», την «Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων», την «Ανάπτυξη Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και την «Ανανέωση της Επιχείρησης», ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δυναμική του. Με αυτόν τον τρόπο, τα πολύπειρα επιχειρηματικά στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν περαιτέρω με την ψηφιακή εποχή και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα σπουδών, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες την επιχειρηματική οξυδέρκεια, την ανθεκτικότητα, την ευελιξία καθώς και τις δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζονται για να αναδειχθούν σε σύγχρονους ηγέτες. Έτσι, στα μαθήματα που πραγματοποιούνται, περιλαμβάνονται παρουσιάσεις ενδεικτικών case studies, συζητήσεις, προσομοιώσεις, εργασίες, αλλά και διαλέξεις από καθηγητές φημισμένων διεθνών πανεπιστημίων. Παράλληλα, το Alba Executive MBA προσφέρει ευελιξία στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, μιας και τα μαθήματα θα διεξάγονται ανά δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά, και με συνολική χρονική διάρκεια τους 20 μήνες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Alba Executive MBA, το οποίο φέτος γιορτάζει τα δέκα του χρόνια, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 94 υψηλόβαθμα στελέχη από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως το Marketing, τον κλάδο των Χρηματοοικονομικών, τις Τηλεπικοινωνίες, τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και την Παραγωγή. Η εργασιακή εμπειρία των συμμετεχόντων από όλες τις τάξεις του προγράμματος ανέρχεται στα 18 έτη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους υπολογίζεται στα 42 έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Alba Executive MBA μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην ενημερωτική συνάντηση του Alba Executive MBA, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:30 στις εγκαταστάσεις του Alba, μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Για να ακούσετε την επετειακή σειρά podcasts του Alba Executive MBA μπορείτε να ανατρέξετε εδώ και εδώ.