ΔΙΕΘΝΗ

Η περιουσία του Αμπάνι αυξήθηκε κατά 495 εκατ. δολάρια σε μία μόνο μέρα

Η περιουσία του Αμπάνι αυξήθηκε κατά 495 εκατ. δολάρια σε μία μόνο μέρα
AP Photo /Rajanish Kakade

Την ώρα που οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου παρακολουθούσαν τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 να σημειώνει πτώση την Τετάρτη, ο μοναδικός από τους κορυφαίους 20 δισεκατομμυριούχους που είδε την περιουσία του να ανεβαίνει ήταν ο Ινδός επιχειρηματίας Μουκές Αμπάνι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο πλούτος του Αμπάνι αυξήθηκε κατά 495 εκατ. δολάρια, στα 113 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια μέρα με βίαιες απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 24/7 ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν χειρότερη συνεδρίαση από το 2022, επιβαρυνόμενοι από τις απογοητευτικές εκθέσεις δύο τεχνολογικών εταιρειών μεγαθήριων της Alphabet και της Tesla.

Καλύπτει το κόστος του γάμου

Η περιουσία του Μουκές Αμπάνι αυξήθηκε αρκετά, μέσα σε μια μέρα, για να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος ενός γάμου 600 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Market Watch.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο γάμος του νεότερου γιου του Μουκές Αμπάνι με μια φαρμακευτική κληρονόμο κόστισε 600 εκατομμύρια δολάρια - και ο πλούτος του δισεκατομμυριούχου αυξήθηκε την Τετάρτη σχεδόν αρκετά για να τον πληρώσει.