ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τζήκας: Πιο ανταγωνιστική, «πράσινη» και ελκυστική η Θεσσαλονίκη με την ανάπλαση της ΔΕΘ

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στο νέο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της ΔΕΘ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσος Τζήκας μιλώντας στο CNN Greece. 

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σημαντικό, μεταπολιτευτικά, πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό έργο που θα την κάνει πιο ανταγωνιστική, πιο «πράσινη» και πιο ελκυστική για τα νέα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Τζήκας. Όπως εξήγησε, με το έργο της Ανάπλασης η νέα ΔΕΘ αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, θα διαθέτει ίσως το πιο βιοκλιματικό Συνεδριακό Κέντρο της Ευρώπης ενώ θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και τις καλύτερες αμοιβές.

«Θα αποκτήσει τον χαρακτήρα μίας ευρωπαϊκής πόλης, μίας μητρόπολης της νοτιοανατολικής Ευρώπης» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης εξήγησε πως φέτος δρομολογήθηκε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, ώστε η κατασκευή του έργου, -με προϋπολογισμό ύψους 300 εκατ. ευρώ, μέσω της συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - να ξεκινήσει το 2026 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2031.

Σχετικά με τη φετινή 88η ΔΕΘ, σύμφωνα με το κ. Τζήκα, η συμμετοχή της Γερμανίας, ως Τιμώμενης Χώρας, αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της.

«Νομίζω αυτό θα είναι το highlight της φετινής διοργάνωσης. Οι Γερμανοί δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα γίνουν πολλές επιχειρηματικές συναντήσεις, όπως και συμφωνίες» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO