ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό πέφτει κάτω από τα 68 δολάρια/βαρέλι

AP Photo/Matthew Brown, File

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν την Τρίτη περισσότερο από 1%, χάνοντας κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Ο ΟΠΕΚ αναμένει τώρα ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024, περίπου 80.000 βαρέλια την ημέρα πιο αργά από την προηγούμενη πρόβλεψή του.

Η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών βλέπει αύξηση της ζήτησης κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος, περίπου 40.000 βαρέλια ημερησίως χαμηλότερα από την αρχική πρόβλεψη, σύμφωνα με το CNBC.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΕΚ είχε μειώσει τις προβλέψεις του για τη ζήτηση τον Αύγουστο λόγω της υποχώρησης της κατανάλωσης στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Οι τιμές ενέργειας της Τρίτης:

  • WTI

Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 67,88 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 83 σεντς ή 1,2%. Μέχρι σήμερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει κατά 5,3%.

  • Brent

Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 70,98 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 86 σεντς ή 1,2%. Μέχρι σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 7,8%.

  • Βενζίνη RBOB

Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 1,91 δολάρια ανά γαλόνι, μικρή μεταβολή. Μέχρι σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει κατά 9%.

  • Φυσικό αέριο

Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,23 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 6 σεντς ή 2,95%. Μέχρι σήμερα, το φυσικό αέριο έχει μειωθεί κατά 11%.

Οι ανησυχίες για την εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται κατακόρυφα, επικρατούν εδώ και μήνες στην αγορά πετρελαίου. Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται επίσης να αυξήσει την παραγωγή τον Δεκέμβριο, με τη Morgan Stanley και άλλους αναλυτές της αγοράς να προβλέπουν πλεόνασμα για το 2025.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καθώς το πτωτικό συναίσθημα επικρατεί, με το αμερικανικό αργό και το παγκόσμιο σημείο αναφοράς Brent να καταγράφουν τις χειρότερες εβδομάδες τους από τον Οκτώβριο του 2023.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ανέκτησαν για λίγο το χαμένο έδαφος τη Δευτέρα, καθώς η τροπική καταιγίδα Francine απειλεί την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τις λειτουργίες διύλισης στην Ακτή του Κόλπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης