ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον Μπάιντεν ότι δεν θα πληγούν τα πυρηνικά του Ιράν

Washington Post: Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον Μπάιντεν ότι δεν θα πληγούν τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου

AP Photo/Pamela Smith

Η εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους θα καθορίσουν τον τόπο, τον χρόνο και την έκταση των αντιποίνων στο Ιράν, ξεκαθάρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απαντώντας επί της ουσίας σε δημοσίευμα της Washington Post που ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν «σκοπεύει να πλήξει ιρανικές πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις».

Η διευκρίνιση αυτή αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, την ώρα που αξιωματούχος που επικαλείται η Washington Post, δήλωσε πως ο Νετανιάχου συμφώνησε στον σχεδιασμό των ισραηλινών αντιποίνων με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Ακούμε τις σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις μας βάσει των αναγκών στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, ενδεχόμενη επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ιράν θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», πλήττοντας την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις λόγω της δυσφορίας των ψηφοφόρων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.