ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη Washington Post: Ιρανικοί πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτικές βάσεις στο Ισραήλ

Αποκάλυψη Washington Post: Ιρανικοί πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτικές βάσεις στο Ισραήλ

Πυραυλικά συστήματα του Ιράν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Vahid Salemi

Κάποιοι από τους 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ την Τρίτη (4/10) κατάφεραν να χτυπήσουν ή να προσγειωθούν κοντά σε τρεις τουλάχιστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κτήρια υπηρεσιών πληροφοριών. 

Αυτό αποκαλύπτει η Washington Post. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι επαλήθευσε βίντεο που δείχνουν 20 πυραύλους να πλήττουν την αεροπορική βάση Νεβατίμ στο νότιο Ισραήλ και τρεις τη βάση Τελ Νοφ στο κεντρικό Ισραήλ. Άλλα βίντεο έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο πύραυλοι προσγειώθηκαν κοντά στην έδρα της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ στο Γκλιλότ.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε την Τετάρτη (2/10) ότι ορισμένες από τις αεροπορικές βάσεις του επλήγησαν κατά τη μαζική επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της χώρας μια νύχτα νωρίτερα, αλλά τόνισε ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στη λειτουργία της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι μετρά την αποτελεσματικότητα μιας επίθεσης με βάση το πόση ζημιά προκλήθηκε σε κρίσιμες υποδομές και περιουσιακά στοιχεία, πόσες απώλειες προκλήθηκαν και όχι πόσοι πύραυλοι τελικά έπληξαν. «Η αεράμυνα απέτρεψε με επιτυχία τέτοιες ζημιές και μεγάλες απώλειες», ανέφερε.