ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Μπάιντεν και Χάρις είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης - Η ρητορική τους όπλισε τον δράστη

Τραμπ: Μπάιντεν και Χάρις είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης - Η ρητορική τους όπλισε τον δράστη

Η Καμάλα Χάρις, ο  Τζο Μπάιντεν, και ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου για την 23η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

AP Photo/Yuki Iwamura

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς μία ημέρα μετά την δεύτερη δολοφονική επίθεση εις βάρος του μέσα σε λίγους μήνες, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News Digital, κατηγόρησε ευθέως τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, ως ηθικούς αυτουργούς στην απόπειρα δολοφονίας που έγινε εναντίον του στη λέσχη γκολφ της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρώην πρόεδρος είπε ότι ο ύποπτος «πίστευε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν» και πρόσθεσε: «Η ρητορική τους προκαλεί τους πυροβολισμούς εναντίον μου. Εγώ είμαι αυτός που πρόκειται να σώσει τη χώρα, και αυτοί είναι που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω».

Ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε στα σχόλιά του, πως όσα αναφέρουν εναντίον του το τελευταίο διάστημα Μπάιντεν και Χάρις αποτελούν την πραγματική απειλή κατά της δημοκρατίας, και τόνισε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας. Μπάιντεν και Χάρις αποτελούν την πραγματική απειλή, καθώς χρησιμοποιούν ιδιαίτερα εμπρηστική γλώσσα», είπε ο Τραμπ και συνέχισε: «Μπορώ να το χρησιμοποιήσω κι εγώ — πολύ καλύτερα από ό,τι μπορούν αυτοί, αλλά δεν το κάνω».

«Αυτοί όπλισαν το χέρι του δράστη»

Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως Μπάιντεν και Χάρις για την τελευταία πιθανή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι η προεκλογική τους εκστρατεία ενέπνεε βία εναντίον του.

«Πιστεύω ότι η ρητορική Μπάιντεν και Χάρις, ήταν αυτή που ενήργησε και όπλισε το χέρι του δράστη», είπε ο Τραμπ και σημείωσε: «Το κάνουν με έναν συνδυασμό ρητορικής και μηνύσεων στις οποίες με τυλίγουν. Αυτά είναι τα πράγματα που ακούνε οι επικίνδυνοι ανόητοι, όπως ο σκοπευτής».

GRAF-TRUMP.jpg

Το περιστατικό της Κυριακής έλαβε χώρα περίπου δύο μήνες αφότου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια, χτυπώντας τον πρώην πρόεδρο στο αυτί και σκοτώνοντας έναν άνδρα από το κοινό.

«Αυτοί είναι η πραγματική απειλή»

Ο πρώην πρόεδρος προσπάθησε να στρέψει την κριτική στον Μπάιντεν και τη Χάρις λέγοντας πως: «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας. Αυτό αποκαλείται εχθρός εκ των έσω. Αυτοί είναι η πραγματική απειλή».

Οι Δημοκρατικοί έχουν επανειλημμένα περιγράψει τον Τραμπ ως απειλή για τη δημοκρατία που πρέπει να ηττηθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Ο Τραμπ από την πλευρά του έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του απειλή για τη χώρα και τους παρομοίασε με «παράσιτα».