ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη με δύο κατηγορίες περί όπλων στον δράστη της απόπειρας κατά του Τραμπ - Προσωρινή κράτηση

Δίκη με δύο κατηγορίες περί όπλων στον δράστη της απόπειρας κατά του Τραμπ - Προσωρινή κράτηση

Αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξη του δράστη στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

AP Photo/Terry Renna

Σε δίκη παραπέμφθηκε ο δράστης της νέας απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας, βρέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα προκειμένου να απολογηθεί για τους πυροβολισμούς στη λέσχη γκολφ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNNi, o 58χρονος Ράιαν Γουέσλεϊ Ρουθ, όπως ονομάζεται, κατά τη διάρκεια της ακρόασης, απαντούσε μονολεκτικά και με νεύματα στις ερωτήσεις του δικαστή.

Στον Ρουθ επιβλήθηκαν δύο κατηγορίες του νόμου «περί όπλων», την κατοχή πυροβόλου όπλου, ενώ καταδικάστηκε σε κακούργημα και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο αύξοντα αριθμό.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας Άνταμ Μακ Μάικλ ζήτησε την προφυλάκισή του, επικαλούμενος κίνδυνο φυγής και κίνδυνο για την κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της οκτάλεπτης παρουσίας του Ρουθ στο δικαστήριο, το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά, σύμφωνα με δημοσιογράφους από την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα WPTV. Το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας δεν τέθηκε επίσης στο δικαστήριο.

Ο Ρουθ εκπροσωπείται από δημόσιο υπερασπιστή και αντιμετωπίζει περαιτέρω ομοσπονδιακές και όχι πολιτειακές κατηγορίες.

Τι είπε για την οικονομική του κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Ρουθ μίλησε με χαμηλή φωνή καθώς παρείχε στους δικαστικούς λειτουργούς πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό απασχόλησής και την οικονομική του κατάσταση, όπως ανέφερε το Associated Press.

Ο Ρουθ είπε στο δικαστήριο ότι έβγαζε περίπου 3.000 δολάρια το μήνα σε μια κατασκευαστική εταιρεία στη Χαβάη. Είπε ότι δεν είχε αποταμιεύσεις και ότι δεν είχε ακίνητη περιουσία. Τα μόνα του περιουσιακά στοιχεία ήταν τα δύο φορτηγά του που εκτιμούσε περίπου στα 1.000 δολάρια. Ο Ρουθ είπε επίσης ότι μερικές φορές παρείχε οικονομική υποστήριξη στον 25χρονο γιο του.

Αλυσοδεμένος στο δικαστήριο

Ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, είπε ότι ο Ρουθ αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις ενέργειές του μετά τη σύλληψή του την Κυριακή. Πάντως, ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας οδηγήθηκε στο δικαστήριο κυριολεκτικά αλυσοδεμένος.
|
Συγκεκριμένα, εισήλθε στην ομοσπονδιακή δικαστική αίθουσα στο Γουέστ Μπανκ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, φορώντας σκούρα ρούχα που του δόθηκαν στη φυλακή και τα χέρια και τα πόδια του ήταν αλυσοδεμένα.