ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η οικογένεια της 8χρονης Ναρίν, που βρέθηκε νεκρή, στο μικροσκόπιο - Τα πρώτα στοιχεία

Τουρκία: Η οικογένεια της 8χρονης Ναρίν, που βρέθηκε νεκρή, στο μικροσκόπιο - Τα πρώτα στοιχεία

Tούρκοι Αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Emrah Gurel

Οργή και ένα μεγάλο γιατί έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο εντοπισμός της σορού της οκτάχρονης, Ναρίν. Το άτυχο κορίτσι βρέθηκε, έπειτα από 19 ημέρες, όπου αγνοούνταν στο Ντιγιαρμπακίρ σε μικρή απόσταση από το σπίτι της με τις Αρχές να είναι αποφασισμένες να ρίξουν φως στις συνθήκες του θανάτου της. 

Ήδη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ και στην οποία συμμετέχουν τρεις εισαγγελείς υπό την εποπτεία ενός ανώτερου εισαγγελέα, 24 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Ανάμεσά τους σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV οι δύο γονείς τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια και οι τρεις θείοι της Ναρίν Γκιουράν.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και ο θάνατος της μεγαλύτερης αδελφής της Ναρίν πριν από εννέα χρόνια.

Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας στην Ναρίν Γκιουράν στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με την έκθεση, διαπιστώθηκε κάταγμα στο πόδι της και μια βλάβη στον λαιμό της. Οι Αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για στραγγαλισμός, ή μπορεί να οφείλεται σε αποσύνθεση και βλάβες.

Προκειμένου να ριχθεί φως στην υπόθεση, ελήφθησαν δείγματα από 91 σημεία του σώματος της οκτάχρονης.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι το σώμα της Ναρίν είχε μετακινηθεί. Τα στοιχεία που σηνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι η οκτάχρονη βρέθηκε στο μικρό ρέμα στο κάτω μέρος του χωριού και ότι η περιοχή αυτή είχε ερευνηθεί πολλές φορές χωρίς να βρεθεί.

Συνολικά στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έρευνες σε 12,565 οχήματα, 130 άνθρωποι ανακρίθηκαν, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και ειδικοί σκύλοι.

Η ανήλικη ήταν τοποθετημένη μέσα σε σάκο κοντά σε ρέμα, το οποίο απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά της, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ, Μουράτ Ζορλούογλου.

«Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή, φορώντας τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, την έβαλαν σε σάκο μετά τη δολοφονία της, και στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στο ποτάμι, κρύβοντας τον κάτω από κλαδιά και πέτρες για να μη φανεί», εξήγησε.

Ενδιαφέρον και από τον Ερντογάν

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα διασφαλίσουμε ότι όσοι δολοφόνησαν τον Ναρίν θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Θέλω να γίνει γνωστό ότι θα παρακολουθήσω προσωπικά τη δικαστική διαδικασία, ώστε αυτοί που πήραν το παιδί μας, τη Ναρίν, να λάβουν την πιο σκληρή τιμωρία που τους αξίζει», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ.