ΚΟΣΜΟΣ

Παραολυμπιακοί 2024: Μετατέθηκαν τα αγωνίσματα του τριάθλου λόγω μόλυνσης στο Σηκουάνα

Παραολυμπιακοί 2024: Μετατέθηκαν τα αγωνίσματα του τριάθλου λόγω μόλυνσης στο Σηκουάνα

Κολύμβηση στον Σηκουάνα

Martin Bureau/Pool Photo via AP

Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού στο Σηκουάνα όπου διοργανώνονται τα αγωνίσματα της κολύμβησης συνεχίζονται και στους Παραολυμπιακούς με τις Αρχές να μεταθέτουν τα αγωνίσματα του τριάθλου κατά μία ημέρα για τη Δευτέρα (2/9).

«Οι τελευταίες δοκιμές δείχνουν μείωση της ποιότητας του νερού στον ποταμό μετά τα επεισόδια βροχής τις τελευταίες δύο ημέρες», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

«Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα του νερού στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου δεν είναι κατάλληλη για κολύμβηση και είναι πάνω από το όριο που έχει καθοριστεί από το Παγκόσμιο Τρίαθλο».

Οι διοργανωτές μετέφεραν την Πέμπτη (29/8) τους 11 αγώνες μεταλλίων του παρατριάθλου, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε δύο ημέρες, σε μία ημέρα την 1η Σεπτεμβρίου λόγω των καιρικών ανησυχιών, με τις 2 και 3 Σεπτεμβρίου να έχουν οριστεί ως έκτακτες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού νωρίτερα το μήνα οι αγώνες στο Σηκουάνα αναβλήθηκαν πολλές φορές λόγω της κακής ποιότητας του νερού ενώ σάλο προκάλεσαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media αποτυπώνουν τους αθλητές να κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης.

Πολλοί ήταν οι αθλητές που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από το κολύμπι στο ποτάμι.