ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πορτογάλοι αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι σε αγώνισμα στο Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πορτογάλοι αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι σε αγώνισμα στο Σηκουάνα

Το τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα ποταμό

Martin Bureau/Pool Photo via AP

Δύο αθλητές από τα τέσσερα μέλη της πορτογαλικής ομάδας  του τριάθλου που κολύμπησαν σε αγώνα στον ποταμό Σηκουάνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αρρώστησαν εν μέσω ανησυχιών για την ποιότητα του νερού του ποταμού.

Ο Βάσκο Βιλάκα και η Μέλανι Σάντος εμφάνισαν γαστρεντερικές λοιμώξεις αφού κολύμπησαν στον ποταμό Σηκουάνα στις 5 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του αγώνα τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Τα συμπτώματα του Βιλάκα είναι εντονότερα από τη γυναίκα ομόλογό του, σύμφωνα με την Πορτογαλική Ολυμπιακή Επιτροπή (COP).

«Η κλινική του κατάσταση είναι σταθερή και η ομάδα υγείας της COP λαμβάνει όλα τα μέτρα για την παρακολούθηση και την παροχή συντηρητικής θεραπείας στον αθλητή στο Ολυμπιακό Χωριό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της COP που δημοσιεύθηκε στις 7 Αυγούστου.

«Τις τελευταίες ημέρες, η αθλήτρια Μέλανι Σάντος παρουσίασε επίσης παρόμοια συμπτώματα, αλλά σε λιγότερο οξεία μορφή», ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο δεν συμμετείχε στη μικτή σκυταλοδρομία τριάθλου στο Παρίσι τη Δευτέρα (5/8), αφού η αθλήτρια Κλερ Μισέλ αρρώστησε και αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Μαζί με την Μισέλ, άλλοι τρεις τριαθλητές - από τους περισσότερους από 100 που αγωνίστηκαν στους αγώνες ανδρών και γυναικών στις 31 Ιουλίου - αρρώστησαν τις επόμενες ημέρες, αν και δεν είναι σαφές αν ευθύνεται το νερό.

Με λίγες εξαιρέσεις, η κολύμβηση στον Σηκουάνα απαγορεύεται από το 1923, επειδή το νερό ήταν πολύ τοξικό.

Το Παρίσι ανέλαβε ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο περιελάμβανε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε βελτιώσεις υποδομών για να διασφαλίσει ότι ορισμένες κολυμβητικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν στον ποταμό.