ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητές αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης στον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητές αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης στον Σηκουάνα

Τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα 

AP Photo/David Goldman

Πλήθος αντιδράσεων συνεχίζει να προκαλεί η εικόνα του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, την ώρα που διοργανωτές έστειλαν τους κολυμβητές θαλάσσιων σπορ να αγωνιστούν ακόμη και δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης, με την καταλληλότητα των υδάτων να προβληματίζει.

Ειδικότερα, ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων κολύμβησης των ανδρών στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε στον Σηκουάνα, την ώρα που φωτογραφίες και βίντεο στα social media αποτυπώνουν τους αθλητές να κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης, προκαλώντας την κατακραυγή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων πολλοί κολυμβητές εξέφρασαν παράπονα αλλά και έντονο προβληματισμό για το ότι ρισκάρουν ακόμη και την υγεία τους σε νερά όπου είναι υψηλή η περιεκτικότητα σε επικίνδυνα βακτήρια, όπως το Ε-Coli που ευθύνονται για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ότι το Βέλγιο αποσύρθηκε από τον αγώνα τριάθλου και η Ελβετία αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές και από τις δύο χώρες αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες τριάθλου στον Σηκουάνα.

Μάλιστα, μια κολυμβήτρια που αγωνιζόταν στο Έπταθλο εμφάνισε συμπτώματα νόσησης και χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο έως ότου διαπιστωθεί ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο η ζωή της.