ΚΟΣΜΟΣ

Διασώστες φροντίζουν ορφανά πούμα στο Περού - Ήταν αφυδατωμένα και υποσιτισμένα

Διασώστες φροντίζουν ορφανά πούμα στο Περού - Ήταν αφυδατωμένα και υποσιτισμένα

Πούμα στο Περού

Screen grab / YouTube

Δύο μικρά πούμα που βρέθηκαν από αγρότες στο Απουριμάκ, διέσωσε η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Ζωής (SERFOR) του Περού, όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο της περουβιανής κυβέρνησης.

Οι αγρότες δήλωσαν ότι τα πούμα βρέθηκαν από έναν ανήλικο βοσκό νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, τα άφησαν όμως στο σημείο με την ελπίδα ότι η μητέρα τους θα επέστρεφε, ανέφερε το Reuters. Την επόμενη ημέρα τα πούμα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο σημείο ενώ η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να κληθούν οι αρμόδιες αρχές.

Η SERFOR βρήκε τα κουτάβια με σημάδια αφυδάτωσης, υποσιτισμού, ελαφριάς υπασβεστιαιμίας, διάρροιας και εμετού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο άγριας ζωής της SERFOR, Manuel Torbisco Vivanco, υπάρχει πιθανότητα η μητέρα να πέθανε εξαιτίας ανθρωπογενούς αιτίας στην περιοχή, όπως δασικές πυρκαγιές, παράνομη εξόρυξη ή παράνομο κυνήγι.

Τα μικρά, ηλικίας 6 έως 7 εβδομάδων, μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική σχολή ενός τοπικού πανεπιστημίου, όπου λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα και έχουν παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.